Hoppa till huvudinnehåll

BK-46 krossade Atlas – steg till tvåa i tabellen

BK-46:s Oscar Kihlstedt skjuter bollen mot mål.
Oscar Kihlstedt gjorde åtta mål mot Atlas. BK-46:s Oscar Kihlstedt skjuter bollen mot mål. Bild: Yle/ Patric Westerlund handboll,Bk-46 (Handboll),handbollsspelare,Handbollsspelare (Herrar),Västnyland,Karis,Raseborg,oscar kihlstedt

Fjolårets silverlag BK-46 tog sin femte seger den här säsongen då laget körde över Atlas på bortaplan. Oscar Kihlstedt visade vägen med sina åtta fullträffar.

Atlas har gjort en stark inledning på den här säsongen och hade inför kvällens match endast förlorat mot regerande mästarna Cocks. Men i kväll kom säsongens andra förlust.

Atlas hade inte mycket att säga till om och BK-46 var klasser bättre. Karislaget vann matchen med klara 34–23.

– Vi visste att vi är det bättre laget bara vi får vårt eget spel att rulla. Det lyckades vi med, säger Oscar Kihlstedt som var matchens bästa målskytt med åtta mål.

BK ledde med sju bollar i paus

Atlas hängde med relativt bra under första kvarten men sedan var det BK-46 för hela slanten. Laget ledde med sju bollar i paus och ledningen växte till hela tolv tidigt i andra halvlek.

– Jag är väldigt nöjd. Vi fortsatte att spela koncentrerat trots att matchen var avgjord tidigt i den andra halvleken, sa BK:s tränare Mikael Källman efter matchen.

– Vi kom inte upp i vår egen nivå och det är en stor besvikelse. Det var ovanligt svårt att göra mål idag, sa Atlas tränare Toni Kallio.

Tack vare segern gick BK-46 förbi Atlas och är nu tvåa i tabellen. Båda lagen har spelat ihop tio poäng på sju matcher.

Resultat:

Atlas – BK-46 23–34

Läs också

Nyligen publicerat - Sport