Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen njuter av rampljuset – "Bara att få spela i NBA tycker jag själv att är tufft"

Lauri Markkanen i arenan före matchen.
Lauri Markkanen gör sin första säsong i Chicago. Lauri Markkanen i arenan före matchen. Bild: KAMIL KRZACZYNSKI / All Over Press Lauri Markkanen

Nykomlingen Lauri Markkanen snittar nästan 16 poäng under sin första säsong i världens tuffaste basketliga. Han är inte nöjd med sitt offensiva spel trots att han säger sig ha noll koll på statistiken. Hur månne min skottprocent riktigt ser ut, jag har inte tittat på den. Jag vet inte ens hur många poäng jag snittar per match, sade han till Yle i Toronto.

Trots att Markkanen inte har koll på skottprocenten tycker han att han borde sätta flera skott.

– Jag kan inte peka på något delområde där jag skulle ha lyckats exceptionellt bra. Skotten kan förbättras, där har jag inte lyckats som förväntat. I försvarsspelet har jag lärt mig många nya saker, sade finländaren i Yle Urheilus intervju.

Lauri Markkanen under korgen.
Lauri Markkanen har imponerat så här långt. Lauri Markkanen under korgen. Bild: TANNEN MAURY / EPA / All Over Press Lauri Markkanen

Chicago förlorade tisdagsmatchen i Toronto med 114–119. Sett till materialet hör Chicago till de sämsta i ligan och en slutspelsplats skulle därför vara en mindre sensation.

Njuter av varje sekund

I ett svagt lag har Markkanen fått stort ansvar. Han spelar över 32 minuter per match.

– Jag har vant mig vid NBA-spelet, inte minst för att jag har fått spela så mycket, över en halv timme per match. På det viset lär man sig bäst och hittar spelrytmen.

Visst är det roligt. Vad annat kan jag säga?― Lauri Markkanen

– Visst är det roligt. Vad annat kan jag säga? Trots att vi ger allt varje kväll och i varje match så kan jag njuta av varje stund.

Lång säsong

Grundserien som består av 82 grundseriematcher avslutas den 11 april.

– Jag vet att jag förr eller senare stöter på motgångar. Det är en lång säsong, vi spelar nästan varannan dag. Därför behöver jag ta hand om min kropp.

Lauri Markkanen, Chicago Bulls 2017.
Finländaren har satt många trepoängsskott. Lauri Markkanen, Chicago Bulls 2017. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Lauri Markkanen

Markkanen lever sin dröm och tycker att han har blivit väl emottagen.

– Det känns som att laget och klubben har tagit väl emot mig, det gäller såväl lagledningen, tränarna som spelarna. Det känns hemtrevligt och bra att vara här.

Bara att få spela i NBA tycker jag själv att är tufft― Lauri Markkanen

– Människorna och fansen har stora förväntningar på mig. Bara att få spela i NBA tycker jag själv att är tufft.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport