Hoppa till huvudinnehåll

Ted och Kaj nominerade till Finlandia Junior

Vimmelfoton framför fotovägen på X3M 20 år.
Kaj Korkea-aho och Ted Forströms bok Zoo! Virala genier är en av kandidaterna till Finlandia Junior-priset. Vimmelfoton framför fotovägen på X3M 20 år. Bild: Yle/Björn Karlsson Yle X3M,Ted Forsström,Kaj Korkea-aho,ted och kaj

De nominerade till Finlandia-priset för barn- och ungdomslitteratur, Finlandia Junior presenterades på onsdagen. Två finlandssvenska böcker är nominerade, skrivna av Sanna Mander och duon Ted Forsström och Kaj Korkea-aho.

Årets kandidater är:

Riikka Ala-Harja: Kahden maan Ebba

Jukka Behm: Pehmolelutyttö

Kaj Korkea-aho och Ted Forsström. Illustrationer av Pentti Otsamo : Zoo! Virala genier

Mauri Kunnas : Koiramäen Suomen historia (Ges ut på svenska med titeln Hundbacka Finlands historia år 2018)

Sanna Mander: Nyckelknipan

Ninka Reittu: Sinä olet superrakas

De nominerade till Finlandia Junior-priset.
Sanna Mander (längst till vänster) och Ted Forsström och Kaj Korkea-aho (andra och tredje från vänster) är de finlandssvenska kandidaterna till Finlandia Junior-priset. De nominerade till Finlandia Junior-priset. Bild: Lehtikuva Finlandia Junior-priset

Finlandia Junior har delats ut sedan 1997. Prissumman ligger på 30 000 euro.

Lyssna på en intervju med juryns ordförande Keth Strömdahl och de nominerade finlandssvenska kandidaterna: