Hoppa till huvudinnehåll

Chicago Bulls nya radarpar öser beröm över varandra – Markkanen: ”Han har hjälpt mig otroligt mycket”

Lauri Markkanen.
Robin Lopez och Lauri Markkanen har varit i form för Chicago. Lauri Markkanen. Bild: EPA Lauri Markkanen,Chicago Bulls

Även om Chicago Bulls inledning på NBA-säsongen inte har varit den bästa har fansen mycket att glädjas om. Rookien Lauri Markkanen har visat sig vara en av lagets bästa spelare, och talangen tackar nu sin center Robin Lopez för all hjälp han fått.

– Han har hjälpt mig otroligt mycket. Både på och av plan. Han har hjälpt mig med att förbereda mig för matcher och under matcherna så vet han vad han talar om. Jag försöker lära mig så mycket som möjligt.

Det säger Chicago Bulls finländska supertalang Lauri Markkanen till The Athletic. Spelaren han talar om? Chicagos rutinerade center Robin Lopez.

Markkanen och Lopez hör båda till spelarna som lyckats bäst i Bulls under säsongsinledningen. Markkanen har som känt snittat närmare 16 poäng per match, och centern Lopez följer inte långt därefter med genomsnittliga 15,3 poäng per match.

Endast Justin Holiday (15,6 poäng per match) och skandalomsusade Bobby Portis (21 poäng per match, men endast en spelad match) kommer nära i lagets interna poängbörs.

Med radarparet på plan kan Chicago mäta sig mot alla

Enligt The Athletics statistik har Chicago ändå presterat klart bäst då det är just Markkanen och Lopez som står på plan. I jämförelse med totalt sju förluster på nio matcher har Chicago presterat lika många poäng som motståndaren då Markkanen och Lopez spelar tillsammans.

Markkanen själv medger att Lopez hjälpt till mycket NBA-nykomlingens försvarsspel, men centern själv menar att det är i offensiven han vill hjälpa till.

– Mitt jobb är att skapa utrymme för honom och att ge honom bollen då jag har läge för det, säger Lopez.

– Han vet när han ska hugga till och när det lönar sig att göra annat, sade centern redan tidigare.

Hoppa över Twitterpostning

Lopez själv är med sina 29 år på nacken en av nybyggets äldre spelare. Med ålderns rätt har han tagit på sig rollen som ledare, och enligt Markkanen har Lopez också hjälpt till på ett mentalt plan.

– Han har lärt mig att njuta av spelet. Han är en fantastisk karaktär. Det hoppas jag att smittar av sig, säger Markkanen.

Bulls meddelade i går att både Lopez och Markkanen dras med lindriga skador och kommer antagligen att vila i några dagar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport