Hoppa till huvudinnehåll

Framtidens elbilar planeras i Åbo

Biltillverkning vid Valmet Automotive
Åbokontoret ska fungera som ett komplement till verksamheten vid bilfabriken i Nystad. Biltillverkning vid Valmet Automotive Bild: Valmet Automotive Valmet Automotive,biltillverkare

Biltillverkaren Valmet Automotive öppnar en filial i Åbo. Kontoret ska syssla med produktutveckling och planering med fokus på elbilslösningar.

Åbokontoret ska fungera som ett komplement till verksamheten vid bilfabriken i Nystad och den produktutveckling som görs där. Det här gäller främst bilbatteritillverkningen, en ny enhet som utvecklar litiumbatterier som byggs just nu intill fabriken i Nystad.

Valmet Automotive valde Åbo eftersom samarbetet med stadens högskolor ska fördjupas och för att förbindelserna till Nystad är goda.

- Åbo erbjuder en utmärkt miljö för produktutveckling på hög nivå, säger Jyrki Nurmi, direktör för Valmet Automotives produktutvecklingsenhet.

Kontoret finns i ElectroCity och till en början kommer man att anställa ett tjugotal planeringsingenjörer. Tanken är att antalet anställda i Åbo utökas med nyrekryteringar.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland