Hoppa till huvudinnehåll

Ibrahimovic: Min historia med landslaget är över

Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget 2016.
Zlatans saga i landslaget är all, stänger dörren för eventuell VM-comeback. Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget 2016. Zlatan Ibrahimović,Europamästerskapet i fotboll 2016,Sveriges herrlandslag i fotboll

Även om Sverige skulle slå Italien i playoff och ta en plats vid VM-slutspelet nästa sommar, får man klara sig utan Zlatan Ibrahimovic. Ibrahimovic avslutade landslagskarriären 2016. Min historia med landslaget är över, säger han till Sky Italia.

Ibrahimovic avslutade sin landslagskarriär i samband med att Sverige slogs ut ur EM-slutspelet 2016.

Även om Sverige skulle vika sig en plats i VM nästa sommar är den 36-årige svensken nu bara fokuserad på sin klubbkarriär.

– Just nu tänker jag bara på att komma tillbaka efter min skada så snabbt som möjligt, inte på Sverige eller på VM. Nej, min historia med landslaget är över. Jag kunde ha gjort mer och jag kunde också gjort mindre. Oberoende skulle det vara trevligt att se Sverige vid VM, sade Ibrahimovic i en intervju för Sky Sport Italia.

Sverige möter Italien i den första av två playoffmatcher på fredag hemma i Stockholm.

Hoppa över Twitterpostning

Ibrahimovic varnar för sin forne lagkamrat Marco Veratti, men konstaterar att pressen på Sverige är mindre sen han själv lade av.

– När jag ännu spelade var pressen större på landslaget. Förväntningarna är lägre nu, när jag var med förväntades vi vinna VM eller EM. Om jag måste lyssna till mitt ego är det klart att jag självklart tror Sverige hade varit starkare med mig på planen, konstaterade Ibrahimovic.

Vad gör Zlatan om Sverige når VM?

Håller fast vid sitt ord - det är över nu.
61.6% (85 röster)
Gör en kovändning och spelar VM i Ryssland 2018.
38.4% (53 röster)
Antal avgivna röster: 138

Läs också

Nyligen publicerat - Sport