Hoppa till huvudinnehåll

IS: Albin Granlund nära flytt till Allsvenskan – spel i SJK plan B för landslagsbacken

Albin Granlund, IFK Mariehamn, 2015.
Albin Granlund i farten för IFK Mariehamn (arkivbild). Albin Granlund, IFK Mariehamn, 2015. Bild: Yle/Tomi Hänninen Albin Granlund,IFK Mariehamn

Enligt Iltasanomat är den tidigare IFK Mariehamnförsvararen nära en flytt till Sverige. Enligt tidningens uppgifter ska Granlund vara så gott som överens med Örebro SK, samtidigt som spelaren också har blivit erbjuden en plats i SJK:s försvarsled.

Granlund, som under det senaste året blivit något av en ytterbacksklippa för fotbollslandslaget, meddelade redan tidigare att han inte kommer att fortsätta i IFK Mariehamn. Pargassonen han spela för ”Grönvitt” i tre år.

Enligt Iltasanomat är Granlunds nästa adress Örebro. Tidningen frågade backen om kontraktläget i samband med landslagsmatchen mot Estland, men fick inget direkt svar av Granlund.

IS rapporterar dessutom att Granlund redan har ett erbjudande på bordet – från Seinäjoki.

IFK Mariehamn vill ersätta med svensk back

Granlund medgav också tidigare för Yle Åboland att han förhandlar med finländska klubbar om framtiden. Pargas IF-produkten korades tidigare till landets bästa högerback av fotbollsjournalisterna i Finland.

IFK Mariehamn rapporteras i sin tur värva svenskt för att lappa efter Granlund. Enligt Nya Åland är Norrbyspelaren Kadir Hodzic ett namn som ligamästarna anno 2016 tittar närmare på.

– Kadir Hodzic är ett av namnen på vår lista, medger klubbdirektör Peter Mattsson för tidningen.