Hoppa till huvudinnehåll

Källmans dubbel räckte inte – tungt tapp i Malinens debut i EM-kvalet

Benjamin Källman.
FC Inter-anfallaren Benjamin Källman gjorde sitt för att fixa U21-landslagets första seger i EM-kvalet. Benjamin Källman. Bild: Matti Raivio / All Over Press Benjamin Källman

Benjamin Källman såg ut att rädda tre nödvändiga poäng för U21-landslaget. Finland lyckades ändå tappa ledningen två gånger om mot Georgien.

Efter fyra EM-kvalmatcher för U21-landslaget är segernollan fortfarande inte spräckt. I kväll var det helt nödvändigt att vinna för att hålla drömmen om ett EM-slutspel vid liv, men efter slutminutsdramatiken mot Georgien glider hoppet allt längre bort.

Tabelljumbon lyckades kvittera Finlands ledning på slutet genom Roman Tchanturia och fastställde slutsiffrorna 2–2.

Det var ett tungt tapp för Finland som hade ledningen två gånger. Först gjorde Benjamin Källman 1–0 efter att han fick stå helt sopren vid en hörna i matchupptakten. Georgien kvitterade efter paus, men i den 85:e minuten satte Källman sitt andra för kvällen.

"Alla var väldigt besvikna"

Källmans dubbel räckte ändå inte – och det betyder ett prekärt läge. U21-landslaget, som leddes för första gången av Juha Malinen i Tblisi, har tre kryss och en förlust efter fyra matcher. Danmark, Färöarna och Polen ligger före i kvalgrupp 3.

– Vinsten låg på ett fat och alla var väldigt besvikna efter matchen. Georgien var en bra motståndare, men segern var inom räckhåll, säger Malinen på Bollförbuindets webbplats.

Resultat, EM-kval för U21-landslag:

Georgien–Finland 2–2 (0–1)
Mål: 0–1 Benjamin Källman, 1–1 Giorgi Beridze, 1–2 Benjamin Källman, 2–2 Roman Tchanturia.

Läs också