Hoppa till huvudinnehåll

Grankulla IFK:s starka andra halvlek knäckte SIF i Sjundeå

GrIFK:s Jasper Hellberg skjuter ett hoppskott mot mål.
Jasper Hellberg gjorde sju mål för Grankulla IFK. GrIFK:s Jasper Hellberg skjuter ett hoppskott mot mål. Bild: Yle/ Patric Westerlund handboll,handbollsspelare,Sjundeå,Sjundeå IF,Grankulla IFK,Västnyland,jasper hellberg

Efter en riktigt jämn första halvlek var det Grankulla IFK som styrde och ställde i bollhallen i Sjundeå på lördagen (11.11). Grankullalaget for iväg med seriepoängen i herrarnas FM-liga i handboll.

Slutsiffrorna blev 24-29 (12-11).

Lördagens drabbning verkade följa ett mönster som setts ofta tidigare då Grani och Sjundeå drabbar samman i handboll. Matcherna brukar vara jämna och det var också första halvleken.

Att säga att det var endast ett lag på planen i andra halvlek är en överdrift, men nog var gästerna mycket mera taggade än gulskjortorna i hemmalaget.

Hemmapubliken hejade tappert på bägge lagen, något som också Jasper Hellberg i Grankulla IFK uppskattade stort.

- Stämningen är fin och det är roligt att spela här. Publiken hänger bra med.

SIF:s Gustav Svanbäck hoppar in i målgården för att skjuta bollen i mål.
SIF:s Gustav Svanbäck gjorde sju mål i matchen. SIF:s Gustav Svanbäck hoppar in i målgården för att skjuta bollen i mål. Bild: Yle/ Patric Westerlund handboll,handbollsspelare,Sjundeå,Sjundeå IF,Grankulla IFK,Västnyland,sif handboll

Hemmalagets Gustav Svanbäck sade att den fankultur som kom i gång för ett par säsonger sedan i Sjundeå håller i sig trots att SIF-herrarnas säsong inte börjat så bra.

- Säsongen har inte börjat bra, men dom är ändå här och skriker för full hals. Vi har en fin publik som stöder oss i vått och torrt, sade Svanbäck.

SIF kroknade i andra halvleken

Vad som hände med SIF:s spel i andra halvlek hade Svanbäck ingen förklaring till.

- Vi blir kanske lite trötta och så hade vi lite oflyt. I dag kunde vi kanske ha haft medel att vinna matchen, men på något sätt räckte det inte till.

Trots att SIF:s försvarsspel fungerade bra i första halvlek tyckte Svanbäck att försvarsspelet överlag inte har fungerat för Sjundeå den här säsongen.

- Vi är lite för snälla i försvaret, både i matcherna och på träningarna. Det är små saker det är fast i.

Viktig seger för Grani

Jasper Hellberg konstaterade att Grani spelade dåligt mot Dicken för en vecka sedan.

- Mot den bakgrunden var det här en viktig seger för oss. Vår första halvlek i dag var lite si och så, men i den andra gjorde vi det vi måste.

GrIFK:s Fredrik Forss skjuter ett hoppskott mot mål.
Granis Fredrik Forss har kommit loss och gör ett av sina fyra mål i matchen. GrIFK:s Fredrik Forss skjuter ett hoppskott mot mål. Bild: Yle/ Patric Westerlund handboll,handbollsspelare,Sjundeå,Sjundeå IF,Grankulla IFK,Västnyland,fredrik forss

Hellberg medger att han fått ett nytt lyft i sin karriär efter flytten till Grankulla IFK.

- Det har det nog säkert gjort. Å andra sidan har jag haft lite skador under de två senaste säsongerna.

BK-46 adepten Hellberg säger att han stortrivs i Grankulla IFK.

- Det här är ett härligt gäng.

Sjundeå IF åker till Åbo

På lördag (18.11) spelar Sjundeå IF en bortamatch mot Åbo IFK.

- Vi tar med dom bra sakerna från matchen i dag och slipar under veckan på det som inte gick så bra, så tar vi nog två poäng.

SIF:s Sten Maasalu hoppar in i målgården för att skjuta bollen i mål.
Sten Maasalu, Sjundeå IF. SIF:s Sten Maasalu hoppar in i målgården för att skjuta bollen i mål. Bild: Yle/ Patric Westerlund handboll,handbollsspelare,Sjundeå,Sjundeå IF,Grankulla IFK,Västnyland,sten maasalu

Samma dag möter Grankulla IFK Vandalaget Atlas på hemmaplan. Jasper Hellberg säger att hans lag brukar vara starkt på hemmaplan.

- Förra matchen var vi inte så bra, men vi brukar vara det. Nu ska vi ta en bra träningsvecka under så blir det nog bra.

Nästan 350 åskådare

Hellberg var Grankullas bästa målskytt med sina sju mål. Bra i förra säsongens bronslag var också Richard Sundberg. Patrik Johansson gav några gånger prov på sitt starka skott.

I SIF som i fjol kom fyra i serien lyckades Gustav Svanbäck göra sju mål och valdes till sitt lags bästa spelare. Ott Varik gjorde en riktigt bra match på sin kant.

Sjundeås målvakt Mika Malassu stod för några riktigt fina parader.

Sami Kinnari och Johan Skogberg dömde inför 348 åskådare.

Serietabellen finns på Handbollsförbundets webbplats.

Målskyttarna:

SIF: Gustav Svanbäck 7, Ott Varik 4+2, Sten Maasalu 4, Taavi Tibar 3, Vincent Voutilainen 2, Albin Järvinen 2.

GrIFK: Jasper Hellberg 7, Patrik Johanson 6, Alexander von Numers 3+2, Peik Sjöblom 4, Fredrik Forss 4, Richard Sundberg 2, Patrik Lång 1.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland