Hoppa till huvudinnehåll

Skriv om din lördag, skapa historia!

tecknat skrivbord, anteckningsböcker och dator
tecknat skrivbord, anteckningsböcker och dator Bild: Mostphotos / Jelena Obradovic Dagbok,Svenska litteratursällskapet i finland,dagbokens dag

Lördagen den 11 november 2017 är den första dagbokens dag i Svenskfinland.

Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) och Svenska Yle samarbetar för att samla in så många dagböcker som möjligt och vi hoppas att just du vill vara med!

Formatet fritt

I formuläret här nedanför kan du berätta om din dag på valfritt sätt. Skriv långt eller kort, poetiskt eller uppräknande, känslosamt eller formellt, precis så som det känns bäst för dig.

Det spelar ingen roll om du är en van dagboksskribent eller aldrig har skrivit dagbok i hela ditt liv.

Det viktiga är att du skriver uttryckligen om lördagen den 11 november. Vad har du för dig? Hur mår du? Vad äter du? Hur är du klädd? Är detta en typisk lördag för dig eller avvikande på något sätt?

Du väljer själv vad du vill lyfta fram. Om du vill kan du vara anonym.

Formuläret kommer att ligga kvar på nätet i en vecka så du har gott om tid på dig. Kom bara ihåg att även om du skickar in din text först några dagar senare ska den handla om lördagen den 11 november.

Dagböckerna kommer att arkiveras hos SLS. En vacker dag kanske just dina dagboksanteckningar kan vara högintressanta för någon som vill ta reda på hur vi levde i november 2017.

Här kan du läsa mera om vad tanken är med en sådan här materialinsamling.

Din dag lördagen den 11.11.2017

Enkäten är nu stängd. Tusen tack till er alla som skickade in bidrag och berättande om er lördag. Det är en verklig gåva till framtiden.
Med vänliga hälsningar,
SLS & Svenska Yle

Svenska Litteratursällskapet: Regler för användning av material i SLS arkiv

Länken till SLS arkivregler som tyvärr uteblivit från artikeln lades till må 13.11.2017 kl. 10.32.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje