Hoppa till huvudinnehåll

Vad gör dig stressad?

Bild till kampanjen Pressad (Abimix)
Bild till kampanjen Pressad (Abimix) kampanjer

Känner du dig trött eller stressad? Ibland kan skolan och studentskrivningarna helt enkelt kännas som för mycket. Vill du berätta om dina upplevelser?

Studentskrivningarna och slutet av gymnasiet är mycket krävande och många abiturienter känner sig utmattade.

Jag hör gärna hur just du upplever din studievardag och hur du känner dig. Vad gör dig stressad? Påverkar det dina studier - orkar du med allt? Har du bra tips till abiturienter som har skrivningarna framför sig?

Du får ta ställning till de krav som ställs på abiturienter eller dela med dig av dina egna upplevelser. Abimix kan publicera din berättelse eller göra innehåll på basen av det du varit med om.

Jag vill höra hur du mår.

Kontakta mig genom att skicka mail till: nanna.stenberg-gustafsson@yle.fi eller skriv en kommentar till den här artikeln - du får också vara anonym.

Lämna dina kontaktuppgifter om du vill att jag kontaktar dig för en möjlig intervju.

Texten är en del av kampanjen Pressad. Pressad hjälper abiturienter att förbereda sig inför studentskrivningarna och erbjuder information och verktyg för att klara av skrivningarna och hantera stress. Syftet med kampanjen är att betona vikten av att må bra medan man studerar och synliggöra studiestressen som många gymnasieelever känner.

Vetamix

 • Eino Leino var en mammas pojke, kvinnotjusare och poet

  Poeten Eino Leino gungade i gudarnas gunga.

  I Esplanadparken i Helsingfors står poeten Eino Leino staty i sin slängkappa. Hans dikter handlar ofta om hur vackert och kort livet är. Själv blev han 47 år. Hans födelsedag, den sjätte juli, firas i vårt land som Diktens och sommarens dag.

 • Allemansrätten - våra rättigheter och skyldigheter i naturen

  I Finland har vi en synnerligen omfattande allemansrätt.

  I Finland har vi en synnerligen omfattande allemansrätt. Den tillåter oss att röra oss fritt i naturen, plocka svamp och bär, tälta och meta. Allemansrätten berör i princip alla människor som bor eller vistas här. Vet du vilka dina rättigheter och skyldigheter är?

 • Ätbara blommor: vilda och odlade

  Artikel om vilda blommor som kan ätas.

  Ätbara eller ätliga blommor och växter finns det gott om i våra skogar, trädgårdar och på gårdarna. Här listar vi de flesta som kan odlas eller köpas av t ex grönsakshandlare eller som växer vilt i naturen. Följ recepten för goda rätter och god smaksättning.

Nyligen publicerat - Vetamix