Hoppa till huvudinnehåll

Alvar Euro leder Finlands gymnasister

Skolböcker.
Skolböcker. Bild: Yle/Tiina Grönroos Gymnasium,gymnasieböcker

Åbobon Alvar Euro har valts till ordförande för Finlands gymnasistförbund.

Finlands gymnasistförbund valde ny ordförande på söndagens förbundsmöte. Alvar Euro leder förbundet under nästa år.

Euro vill att gymnasisterna ska höras under gymnasiereformen. Gymnasiet finns till för de studerande och därför ska deras röst höras i processen. Förbundets uppgift är att tillsammans med andra utbildningsutvecklare modernisera gymnasierna så att de motsvarar dagens krav, säger Euro.

19-årige Euro tog studenten i våras i Puolalanmäen lukio och är fullmäktigeledamot för Samlingspartiet i Åbo.

  • Världsrekord och värdiga vinnare i OS-konståkningen – kvintupelhopp nästa?

    Medaljerna i Pyeongchang gick till rätt adresser.

    OS i Pyeongchang går till historien som en tävling där konståkningsmedaljerna gick till “rätt” adresser. Ikoniska åkare belönades med de medaljer de eftersträvat länge, samtidigt som de senaste årens unga dominanter fick sitt, skriver Yle Sportens konståkningsexpert i sin OS-analys.

  • Estland firar 100 år med värme i kylan

    Tusentals personer sjöng in Estlands hundraårsdag.

    I Tallinn steg tusentals ester tidigt upp i morse för att fira landets 100-års självständighetsdag med flagghissning och nationalsång på Domberget. Dagens slutar först sent i kväll med Presidentens självständighetsmottagning på Estlands nationalmuseum i Tartu.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland