Hoppa till huvudinnehåll

Blåvit dunderkväll i Carolina: Karriärens första hattrick av Teräväinen, Aho spräckte nollan

Det var finländarna som spelade huvudroll för Carolina Hurricanes då orkanlaget slog Dallas Stars på hemmais. Efter att Sebastian Aho äntligen lyckats för den första gången för säsongen steg Teuvo Teräväinen fram – och pangade in tre mål i den tredje perioden.

Det blev en natt som Carolinas finländare inte glömmer i det första laget. Efter en trög start på säsongen var det både Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen som visade framfötterna då deras Hurricanes stod värd för Dallas Stars.

Först att lyckas var supertalangen Aho. Kedjekamraten Jordan Staal lyckades passa pucken förbi en fallande Esa Lindell, och en helt fri Aho hade inga som helst problem att föra in pucken bakom Ben Bishop.

Efter kvittering i den andra perioden av Alexander Radulov stod det 1-1 efter 40 spelade minuter – och då var det Teräväinens tur att stiga fram.

Det första målet kom före den tredje perioden ens hunnit bli tre minuter gammal. Fyra minuter senare stod det 4-1 – och innan perioden ens blivit tio minuter gammal hade Teräväinen fullbordat sitt hattrick.

– Vissa kvällar känns det som att jag kan spela bättre, men vissa kvällar känner jag mig riktigt bra. Jag försöker bara få igång mina ben. Då jag rör mig bra, så spelar jag också bra, analyserar hattrickhjälten på ligans hemsida efter matchen.

Tränaren hyllar och kritiserar

Jeff Skinner avrundade ännu segersiffrorna till 5-1 före matchen var över. Men det var ingen fråga om vem som var det stora samtalsämnet efteråt. Kul, men det händer allt för sällan, säger tränaren Bill Peters.

– Han borde gå på mål oftare. Han har både kunskaperna och talangen för det. Han borde lära sig att skjuta mer. Han vill alltid passa först, vilket är helt förståeligt med tanke på att han vuxit upp som center, men han borde bli mer självisk, säger Peters.

Att trion Staal – Aho – Teräväinen kombinerade för tolv poäng i matchen glädjer naturligtvis coachen.

– Vi gillar de taktiska förändringar vi gjort. Alla känner sig bekväma och det börjar bära frukt, säger Peters.

Resultat, NHL:

Carolina – Dallas 5–1
CAR Aho 1+2, +3, istid 16:48
CAR Teräväinen 3+1, +3, istid 17:13
DAL Lindell 0+0, -3, istid 21:28

Calgary – St. Louis 7–4

Videobilder från Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport