Hoppa till huvudinnehåll

Comebackdags för Zlatan? Agenten: ”Om det är upp till mig så kommer jag leverera honom personligen”

Zlatan Ibrahimovic i landslagsuniform.
Zlatan Ibrahimovic tackade för sig efter EM 2016. Men hur slutligt var beslutet? Zlatan Ibrahimovic i landslagsuniform. Bild: Peter Powell / EPA / All Over Press Zlatan Ibrahimović

Lockar ett VM-klart Sverige Zlatan Ibrahimovic att göra comeback i landslaget? Det frågar sig hela Fotbollssverige bara timmar efter att landet säkrat sin plats i slutturneringen. Om man får tro agenten Mino Raiola är det ingen fråga om saken.

Officiellt drog Zlatan sig tillbaka efter fotbolls-EM 2016, men nu kan han vara på väg tillbaka. Redan för en knapp vecka sedan väcktes det frågor om beslutet.

Den italienska tv-kanalen Sky Italia publicerade en exklusiv intervju med Ibrahimovic på sin webbplats där anfallaren uttryckligen citeras ha sagt att han gjort sitt i landslaget. Men då intervjun visades i tv visade det sig att Zlatan trots allt lämnat dörren uppe.

– I min värld är min tid i landslaget. Jag kunde ha gjort mer och jag kunde ha gjort mindre, men jag har i alla fall skrivit min historia, sen får vi se vad som händer. Ett Sverige i VM är vackert, det skulle vara mycket vackert att se, sade Ibrahimovic i tv-intervjun enligt Expressen.

Nu är Sverige i VM. Men är Zlatan det? Frågar man hans agent Mino Raiola är svaret ja.

– Om det är upp till mig så kommer jag leverera honom personligen, skriver Raiola i ett sms till den svenska tidningen.

"Måste öppna upp för det själv"

Ibrahimovic laddade själv upp en bild på Instagram på det svenska laget med bildtexten ”We are Zweden” – vi är Zverige.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

We are Zweden @swemnt

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Aftonbladet frågade i sin tur flera landslagsspelare om Zlatan skulle platsa i VM-truppen direkt efter bragden mot Italien.

– Den frågan tar vi en annan gång, säger Sebastian Larsson.

– Han är en bestämd person och har slutat. Först och främst får han öppna upp för det själv. Annars tycker jag inte man ska ha den diskussionen, säger Ludwig Augustinsson till tidningen.

Frågar man de svenska experterna är svaret: Ja, absolut. Utan tvekan. Zlatan ska till VM.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport