Hoppa till huvudinnehåll

Det går bra för Finlands ekonomi just nu

Lyftkranar
Lyftkranar Bild: Mostphotos lyftkranar,byggnadsindustri,byggande

Finlands ekonomi växte snabbt i september och produktionen inom samhällsekonomin ökade med 3,8 procent jämfört med september i fjol, meddelar Statistikcentralen.

Statistikcentralen har också höjt tillväxtsiffran för augusti. Tidigare uppgavs att produktionen ökade med 2,7 procent jämfört med augusti i fjol, men nu har siffran justerats uppåt till 3,7 procent.

Tillväxten ser också ut att ha varit stark under årets tredje kvartal, visar preliminära uppgifter från Statistikcentralen.

Jämfört med tredje kvartalet i fjol ökade BNP med 3,6 procent. Jämfört med andra kvartalet i år ökade BNP med 1,1 procent.

Finlands ekonomi har vuxit sedan början av 2015.

Läs mera:

En kanna häller vatten på en hög med euromynt som en planta växer ut från.

Går det att lita på den ekonomiska tillväxten - såhär svarar experterna!

Vilka är utsikterna för budgetförhandlingarna som inleds i dag? Vågar man lita på de positiva ekonomiska utsikterna? Vi ställde fem frågor till chefsekonomerna Heidi Schauman (Aktia) och Ralf Sund (STTK).

  • Världsrekord och värdiga vinnare i OS-konståkningen – kvintupelhopp nästa?

    Medaljerna i Pyeongchang gick till rätt adresser.

    OS i Pyeongchang går till historien som en tävling där konståkningsmedaljerna gick till “rätt” adresser. Ikoniska åkare belönades med de medaljer de eftersträvat länge, samtidigt som de senaste årens unga dominanter fick sitt, skriver Yle Sportens konståkningsexpert i sin OS-analys.

  • Estland firar 100 år med värme i kylan

    Tusentals personer sjöng in Estlands hundraårsdag.

    I Tallinn steg tusentals ester tidigt upp i morse för att fira landets 100-års självständighetsdag med flagghissning och nationalsång på Domberget. Dagens slutar först sent i kväll med Presidentens självständighetsmottagning på Estlands nationalmuseum i Tartu.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes