Hoppa till huvudinnehåll

Drömmen gick i kras igen – Nadal tvingades bryta i finalturneringen

Rafael Nadal.
Rafael Nadal tvingades bryta. Rafael Nadal. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Rafael Nadal

Risktagningen gav ingen avkastning. Världsettan Rafael Nadal tvingas avbryta ATP-finalturneringen i tennis efter att knäet gett vika redan i den första matchen. Det är ett under at jag klarade mig så bra som jag gjorde, säger spanjoren.

Nadal har vunnit det mesta under sin långa karriär, men en turnering har han aldrig klarat av att bemästra: ATP-finalturneringen. Därför valde spanjoren att pröva på lyckan och ställa sig på tennisplanen trots att han tidigare i november dragits med en knäskada.

Den första matchen mot David Goffin gick ändå inte enligt planerna. Goffin knep segern i tre set 7–6 (7–5), 6–7 (4–7), 6–4 och kort därefter kom Nadals besked: Knäet tål inte spel just nu.

– Säsongen är över för min del. Jag gjorde mitt yttersta för att komma i skick, men det gick inte den här gången, säger Nadal.

– Det gör helt enkelt för ont. Jag får ingen kraft i mina slag. Det är ett under att jag klarade mig så bra som jag gjorde, tillägger han.

Som plåster på såren kommer Nadal ändå att avsluta året som världsetta. Det gör han som äldsta herrspelare någonsin med sina 31 vårar under bältet. Det är den fjärde gången i karriären som Nadal varit världsetta vid säsongsavslutningen.

ATP-finalturneringen fortsätter på tisdagen. Bland andra Henri Kontinen och John Peers ställer sig på planen efter att ha inlett turneringen med en förlust.

Källa: STT

Läs också

Nyligen publicerat - Sport