Hoppa till huvudinnehåll

Finlands handbollsdamer möter Estland i dubbellandskamp

Tommy Suoraniemi.
Tommy Suoraniemi ska försöka leda Finlands handbollsdamer tillbaka till segerspåret. Tommy Suoraniemi. Bild: Yle/Janne Karinkanta handboll,Tommy Suoraniemi,Finlands damlandslag i handboll

Det har varit sparsamt med landskamper för Finlands damlandslag i handboll. I somras förlorade man mot Grekland och Färöarna i EM-förkvalet, nästa utmaning är Estland i en dubbellandskamp i Tallinn i slutet av november.

Den 20–23 november samlas damlandslaget för landslagsläger på Kisakallio i Lojo. Efter det följer två landskamper mot Estlands landslag den 25 och 26 november. Matcherna går av stapeln i Tallinn.

– Det är fint att träffas igen efter en paus. Vi har analyserat vad vi borde ha gjort bättre och annorlunda under förra säsongen och nu fortsätter vi framåt, säger Finlands landslagstränare Tommy Suoraniemi.

I EM-förkvalet i somras förlorade Finland mot Grekland med 20–29 och mot Färöarna med 17–20.

Lång väg till de bättre nationerna

I EM-förkvalet 2015 avancerade Finland vidare genom att besegra Kosovo och Israel, men kvalets andra skede 2015–2016 visade på ett dystert sätt på skillnaden till bättre europeiska länder: Finland förlorade mot Polen med 12–29 och 11–33, mot Ungern med 25–38 och 13–44 samt mot Slovakien med 15–29 och 8–25.

Inte det allra lättaste att bygga vidare på det, men chefstränare Suoraniemi är hoppfull:

– Jag tycker att vi har en bra mix av såväl erfarna som yngre spelare i truppen och det blir intressant att se hur de spelar ihop som ett lag.

Suoraniemi har tagit ut följande spelare till lägret och landskamperna:

Målvakter:

Linnéa Back, OV Helsingborg HK (SWE)
Suvi Erhovaara, KyIF
Wilhelmina Wolff, GrIFK

Utespelare:

Ingrid Degerth, KyIF
Jessika Gammals, Dicken
Martina Genberg, Dicken
Johanna Hilli, HIFK
Inka Jäntti, HIFK
Lotta Kulju, IF Hellton Karlstad (SWE)
Anna Lindahl, Dicken
Anna Lindholm, Dicken
Anniina Nyholm, HIFK
Annika Näräkkä, Dicken
Alexandra Roos, Skara HF (SWE)
Tove Salokivi, Dicken
Ellen Voutilainen, Skuru IK (SWE)
Ida Väyrynen, AIK (SWE)
Malin Wilén, Kärra HF (SWE)

Finland och Estland möts lördagen den 25.11 klockan 18 och söndagen den 26.11 klockan 12. Matcherna spelas i Kristiine Sport-hallen i Tallinn.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport