Hoppa till huvudinnehåll

Granlund klar för Örebro SK: ”Ett steg framåt i karriären”

Albin Granlund dribblar med bollen.
Albin Granlund lämnar IFK Mariehamn. Albin Granlund dribblar med bollen. Bild: Juha Tamminen/All Over Press Albin Granlund,IFK Mariehamn,fotboll

Efter fyra säsonger i IFK Mariehamn lämnar Albin Granlund klubben och flyttar till Örebro SK i allsvenskan. Kontraktet gäller till slutet av år 2020.

Det har inte varit någon hemlighet att Albin Granlund skulle lämna IFK Mariehamn efter säsongen. Ytterbacken har tidigare sagt att han vill pröva vingarna utomlands och så blir det också.

På onsdagen gick Örebro SK ut med att man skrivit ett kontrakt med Granlund som gäller fram till slutet av år 2020.

– ÖSK känns helt rätt. Det här blir ett steg framåt i min karriär och jag ser fram emot att ta nästa steg i min utveckling och hjälpa klubben framåt. Likt IFK Mariehamn känns ÖSK som en familjär klubb, säger han på klubbens webbsida.

Under sin tid i IFK Mariehamn var Granlund med om att vinna både liga- och cupguld. Han utsågs också till landets bästa högerback den gångna säsongen.

– Albin har precis de egenskaper som vi letar efter. Han har bra karaktär, är löpstark, positionsstark och kan spela både till höger och vänster, säger sportchefen Magnus Sköldmark.

Örebro SK slutade på elfte plats i allsvenskan senaste säsong.