Hoppa till huvudinnehåll

Rekordminuter för Aleksandr Barkov – spelade nästan 29 minuter!

Aleksander Barkov
Aleksandr Barkov stor stjärna i Florida (arkivbild). Aleksander Barkov Bild: Richard A. Whittaker/Icon Sportswire ishockey,Aleksander Barkov,Barkov,sport

Aleksandr Barkov gjorde ett mål, spelade fram till ett mål och lyckades också i straffslagningstävlingen mot Dallas. Och framför allt: han fick speltid ofattbara 28 minuter och 55 sekunder – nytt personligt rekord.

De facto är Barkovs monstruösa speltid inte bara hans personbästa, utan mest av alla anfallare i årets NHL. Enligt MTV har en anfallare senast noterats för mera speltid i en NHL-match i februari 2013 då Ilja Kovaltsjuk spelade 28:58 för New Jersey Devils.

Enligt webbplatsen ESPN är Barkov den anfallare som spelar mest i NHL just nu. Hans snitt är 22:50 minuter. Efter honom följer Los Angelesanfallaren Anze Kopitar med 22:31 och ett av NHL:s största affischnamn Connor McDavid med 22:21.

Den 22-årige Barkov har den här säsongen spelat 17 matcher i vilka han endast i två har spelat mindre än 20 minuter. Fyra gånger har han spelat över 25 minuter. Washingtonbacken John Carlson har spelat mest av alla utespelare i NHL, 27:14 per match. Buffalobacken Rasmus Ristolainen är på andra plats i hela NHL med 27:10 minuter speltid per match.

Florida Panthers vann över Dallas Stars med 4–3 efter straffar. Se matchens mål via denna länk till webbplatsen nhl.com!

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport