Hoppa till huvudinnehåll

Svenska konflikten löst: ”En otrolig lättnad”

Caroline Seger, EM 2013.
Caroline Seger. Caroline Seger, EM 2013. Bild: EPA / All Over Press caroline seger

Konflikten mellan det svenska damlandslaget i fotboll och det svenska förbundet är över. Parterna har kommit överens om ett nytt fyraårigt avtal.

I helgen gick det svenska damlandslaget ut och hotade att bojkotta Fotbollsgalan. Orsaken var att man inte nått ett nytt avtal med förbundet trots att man förhandlat i ett år.

Nu är bojkotten avblåst och parterna har kommit överens. På onsdagen skrev man under ett fyraårigt avtal som gäller retroaktivt från den 1 januari 2017.

– Jag känner otrolig lättnad över att avtalet är klart. Det har varit en lång process för alla parter. Jag är glad att vi nu kan gå vidare och fokusera på det sportsliga, säger lagkaptenen Caroline Seger enligt SVT Sport.

Avtalet är hemligt

Det nya avtalet är hemligt och ingen av parterna vill gå in på några tekniska detaljer. Aftonbladet har avslöjat att spelarna tidigare fick 230 kronor per dag under landslagssamlingar.

– När det gäller innehållet så har vi en överenskommelse att det stannar hos oss som ingått avtalet. Och det tänker vi respektera, säger svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Det nya avtalet gör också att landskampen mot Frankrike i slutet av månaden kommer att kunna spelas som planerat.