Hoppa till huvudinnehåll

Latvala en halvminut från täten: ”Ville köra snabbare”

Jari-Matti Latvala kör i Australien.
Jari-Matti Latvala ligger på fjärde plats i Australien. Jari-Matti Latvala kör i Australien. Bild: AFP / Lehtikuva rally,Jari-Matti Latvala,Latvala

Jari-Matti Latvala ligger på fjärde plats efter åtta specialsträckor i säsongens sista VM-rally i Australien. Esapekka Lappis tävling gick åt skogen genast under de första specialsträckorna.

Säsongens sista VM-rally körde igång i Australien i natt och under den första dagen är det norrmannen Andreas Mikkelsen som dominerat stort. Mikkelsen var snabbast på fem av de sex första specialsträckorna och leder rallyt med 21 sekunder före Thierry Neuville.

Jari-Matti Latvala har tappat en halvminut till Mikkelsen under den första dagen och ligger på fjärde plats.

– Jag ville köra snabbare men jag gjorde allt jag kunde på de här hårda däcken. Det var en hel del jord på vägen och på de ställena var jag lite för försiktig, säger Latvala efter den sjätte specialsträckan.

Esapekka Lappi fick sin tävling förstörd redan på den andra specialsträckan då han fick problem med styrningen. Lappi tappade en minut på den sträckan och ytterligare två minuter på den tredje specialsträckan.

Sebastien Ogier som redan säkrat VM-titeln ligger på åttonde plats. Kampen om andraplatsen i VM-serien står mellan Thierry Neuville och Ott Tänak.

Just nu är det fördel Neuville i den kampen då han ligger tvåa medan Tänak är sexa.

Resultat SS8/21:

1. Andreas Mikkelsen 57.55,9
2. Thierry Neuville +20,1
3. Kris Meeke +20,8
4. Jari-Matti Latvala +29,9
5. Craig Breen +30,8
6. Ott Tänak +33,0
-----------------
11. Esapekka Lappi +3.27,6

Läs också

Nyligen publicerat - Sport