Hoppa till huvudinnehåll

Pogba strålande i Unitedcomebacken – Zlatan tillbaka i spel

Paul Pogba jublar.
Paul Pogba blev utsedd till matchens lirare i återkomsten. Paul Pogba jublar. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Paul Pogba,Manchester United FC

Mål och seger i all ära. Det här var återkomsternas afton för Manchester United. Paul Pogba glänste – Zlatan Ibrahimovic satte foten på en fotbollsplan igen. ”Det handlar om att sätta ner foten direkt”, säger svensken.

Efter Manchester Citys fortsättning på den formidabla hösten tidigare i dag var det press på stadskonkurrenten United.

Efter 4–1 mot Newcastle ligger tabelltvåan United åter åtta poäng efter City.

– Självklart är jag nöjd efter segern. Det är viktigast, säger Paul Pogba i en tv-intervju.

1+1 för Pogba

Pogba var majestätisk i sin återkomst. Han drog på sig en lårskada i september och har inte spelat sedan dess.

I kväll var han tillbaka och levererade direkt. Han spelade fram till ett mål och satte också ett efter paus innan han blev utbytt.

– Det har gjort ont att sitta utanför och se på. Man vill hjälpa laget och känner att man måste jobba hårt i rehabiliteringen.

Zlatan Ibrahimovic avslutar.
Zlatan Ibrahimovic hann nästan bli målskytt i comebacken. Zlatan Ibrahimovic avslutar. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Zlatan Ibrahimović

"Lejon gör inte rehab som människor"

En annan som har jobbat stenhårt med sin rehab är Zlatan Ibrahimovic. I april skadade han sitt knä svårt. I kväll spelade han en kvart – sju månader efter att knät gick sönder, över en månad tidigare än planerat.

– Det känns speciellt, men jag är inte alls oroad. Jag vet vad jag kan. Lejon gör inte rehab som människor, säger Ibrahimovic.

Skip Instagram post

Det där sista har blivit det som svensken säger i mer eller mindre varje intervju. Ett par frågor senare var han ändå lite ödmjukare.

– Det har inte varit så enkelt. Jag var på topp och skadade mig. När jag skrev på för United igen blev det annorlunda. Jag vill hjälpa laget hela tiden på bästa sätt, men man måste komma tillbaka på ett bra sätt också. Det handlar om att sätta ner foten direkt. Jag är tacksam för att jag kan spela fotboll igen.

Resultat, Premier League:


Manchester United–Newcastle 4–1 (2–1)

Läs också