Hoppa till huvudinnehåll

Drömavslutning på året för Kontinen – försvarade slutspelstiteln

John Peers och Henri Kontinen jublar.
Henri Kontinen kramar om sin radarpartner John Peers efter avgörandet. John Peers och Henri Kontinen jublar. Bild: AFP / Lehtikuva Henri Kontinen,John Peers

Starten och slutet på 2017 blev något att minnas för Henri Kontinen. Tillsammans med John Peers vann finländaren enkelt finalen i ATP-slutspelet.

Henri Kontinen och John Peers inledde tennisåret perfekt genom att ta hem säsongens första grand slam, Australian Open. Duon avrundar den långa säsongen lika bra.

I kväll försvarade paret sin dubbeltitel i ATP-slutspelet. Man slog Lukasz Kubot/Marcelo Melo i två raka set.

– Vi hade en fantastisk turnering här igen ... Det blev bättre och bättre. Vi sparade det bästa till sist, säger Kontinen direkt efter finalen.

Hoppa över Twitterpostning

Kubot/Melo kommer att avsluta året som etta på världsrankningen, men i ATP-finalen ställdes duon mot två spökmotståndare. Efter finalsegern har Kontinen/Peers 4–1 i inbördes möten i år.

Kontinen förutspådde en tuff final, men det blev siffermässigt en rätt enkel historia för finländaren och australiern. Man vann det första setet med 6–4 och i det andra var det inget snack. Efter en dryg timmes spel slogs matchbollen in till 6–2.

Efter en förlust i den första matchen i slutspelet avslutade Kontinen/Peers med att sopa rent. Efter en säsong som har gått lite upp och ner fick duon åtminstone en skön slutpunkt på 2017.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport