Hoppa till huvudinnehåll

Tungt besked: Moisander avslutar sin landslagskarriär

Niklas Moisander.
Niklas Moisander avslutar sin landslagskarriär. Niklas Moisander. Bild: EPA Niklas Moisander

Lagkaptenen för Finlands fotbollslandslag Niklas Moisander meddelar att han avslutar sin landslagskarriär. Den 32-årige Moisander har spelat 62 A-landskamper.

Moisander debuterade i landslaget i maj 2008.

– Det var inte ett lätt beslut. Men jag har funderat på saken under det senaste året och många faktorer har spelat in, säger Moisander till Huuhkaja-TV.

Hoppa över Twitterpostning

Moisander säger att han dragits med många längre skador under de senaste åren.

– Landslagsresorna är ganska krävande med mycket resande och matcher snabbt in på varandra. Det känns som att min kropp inte längre återhämtar sig ordentligt från dem.

– En annan orsak är att jag vill tillbringa mera tid med min familj, säger Moisander.

Undret i Gijon

Werder Bremens backklippa behöver inte fundera länge när han blir tillfrågad om det mest minnesvärda från tiden som landslagsspelare.

– Undret i Gijon var otroligt. Spanien var så överlägset då och att spela oavgjort med dem var fantastiskt, en känsla man inte någonsin glömmer.

Det var i fotbolls-VM-kvalet 2014 som Finland lyckades spela oavgjort 1–1 mot Spanien i Spanien. Matchen spelades den 22 mars 2013 och Finlands mål gjordes av Teemu Pukki. Spanien var då regerande världsmästare och Europamästare.

– Tyvärr har det också funnits en hel del besvikelser. De flesta resultaten har varit lite negativa, men det har ändå alltid varit fint att klä på sig landslagströjan. Vi har alltid gett allt på plan, säger Moisander.

Åbobördige Moisander har valts till årets fotbollsspelare i Finland år 2012 och 2013. Han fortsätter sin karriär i sitt klubblag Werder Bremen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport