Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Sätter Sevilla stopp för Klopp?

Sevilla och Liverpool möts i kvällens tv-match i Champions League i fotboll. Liverpools offensiv är i högform, men engelsmännens tyske tränare Jürgen Klopp har ett horribelt saldo mot spanjorer i allmänhet och Sevilla i synnerhet.

Klopp har som tränare ställts mot Sevilla sex gånger och saknar ännu en seger mot den anrika andalusiska klubben (3 oavgjorda, 3 förluster).

Ser man på den 50-årige Liverpool-tränarens saldo på bortaplan som tränare i Spanien lyser segrarna också med sin frånvaro.

På sju försök har det blivit tre förluster och fyra oavgjorda resultat.

En seger för Liverpool vidare in bland de 16 bästa lagen i Champions League och till och med ett kryss kan räcka om inte Spartak tar poäng hemma mot Maribor.

Sevilla säkrar sitt avancemang från gruppen ifall de vinner i kväll.

Det som ändå talar för Liverpool är lagets gryende målform med egyptiern Mohamed Salah i spetsen. Salah har gjort mål i tre raka matcher och Liverpool har vunnit fyra raka drabbningar med målskillnaden 13–1.

Mohamed Salah firar ett mål för Liverpool
Salah i målform för Liverpool. Mohamed Salah firar ett mål för Liverpool Bild: imago/Colorsport/ All Over Press Mohamed Salah,Liverpool FC

Sevilla har mäktat med totalt 14 mål på hela säsongen i La Liga, men ligger ändå och skuggar täten på femte plats, precis som Liverpool i Premier League.

För gästerna saknas egentligen bara Joel Matip ur defensiven medan Sevilla dras med en del frånvaron.

I anfallet har Wissam Ben Yedder stått för fyrverkerierna så här långt och viktigt för hemmalagets offensiva självförtroende var också helgens fullträff för Nolito. Målet var den forne Manchester City-spelarens första för säsongen.

Wissam Ben Yedder gör mål mot Liverpool på Anfield.
Wissam Ben Yedder gjorde 1–0 på Anfield i september. Wissam Ben Yedder gör mål mot Liverpool på Anfield. Sevilla FC,Wissam Ben Yedder

Matchen Sevilla-Liverpool kör igång klockan 21.45 och refereras på svenska av Antti Koivukangas i Yle TV2 och på Yle Arenan.

När lagen möttes i gruppspelets första omgång på Anfield slutade matchen oavgjort 2–2.

Det är knappast någon överraskning ifall det blir målrikt och jämnt också ikväll.

Läs också