Hoppa till huvudinnehåll

Fem friidrottare klara för EM – Pitkämäki en av dessa

Tero Pitkämäki kastar
Tero Pitkämäki är uttagen till EM. Tero Pitkämäki kastar Bild: imago/Chai v.d. Laage/ All Over Press friidrott,Tero Pitkämäki,Pitkämäki,sport

Spjutkastaren Tero Pitkämäki får i lugn och ro börja ladda för EM i Berlin nästa sommar. Han är en av fem friidrottare som redan nu är uttagna till mästerskapet.

Det är drygt sju månader tills Finlands trupp till friidrotts-EM ska vara spikad men redan nu kan fem friidrottare vara säkra på att de finns med på flyget till Berlin.

Träningschefen Jorma Kemppainen har redan nu valt att ta ut Tero Pitkämäki, Elmo Savola, Aleksi Ojala, Aku Partanen och Anne-Mari Hyryläinen till mästerskapet som avgörs mellan den 6 och 12 augusti nästa år.

– Truppen kommer att bestå av ungefär 40 idrottare. Efter inomhussäsongen tar vi ut en ny grupp till mästerskapet, säger Kemppainen på förbundets webbplats.

För Tero Pitkämäki blir tävlingarna i Berlin hans sjätte EM. Hans främsta placering i ett EM andraplatsen i Göteborg 2006. Han har också två EM-brons på sin meritlista.

– Det ger sinnesfrid då man inte behöver jaga resultat med tvång. Å andra sidan så har de bästa resultaten ofta kommit direkt i början av säsongen, säger Pitkämäki.

Uttagna till EM:

Tero Pitkämäki, spjut
Elmo Savola, tiokamp
Aleksi Ojala, gång
Veli-Matti ”Aku” Partanen, gång
Anne-Mari Hyryläinen, maraton

Läs också

Nyligen publicerat - Sport