Hoppa till huvudinnehåll

Två trafikolyckor i Vanda – fem personer allvarligt skadade

Bil med blåljus kör i mörker på landsväg.
Olyckan var framme två gånger på nästan samma ställe i Vanda under tisdagen. Bil med blåljus kör i mörker på landsväg. Bild: Mostphotos/Jonas Brodd Polisbil,Blåljus,polisen,utryckningsfordon,utryckning

Under tisdagseftermiddagen och -kvällen skedde två trafikolyckor i Vanda i närheten av varandra. Fem personer skadades allvarligt i den senare.

Olyckan inträffade på Lahtisleden några hundra meter innan infarten till Ringväg III.

Under kvällen var trafiken söderut avstängd en stund medan röjningsarbetet pågick. Vid halv åttatiden öppnades en fil söderut och enligt mellersta Nylands räddningsverk var läget återställt en stund senare.

Fem personer skadades allvarligt i olyckan – ytterligare två personer skadades lindrigt.

En lastbil och tre personbilar var inblandade i olyckan. Räddningsverket visste inte på tisdagskvällen hur olyckan hade inträffat.

Trafikolycka i mörkret med blåljus.
Den senare olyckan i Vanda där fem personer skadades allvarligt. Trafikolycka i mörkret med blåljus. Bild: Mellersta Nylands räddningsverk trafikolycka,olycka

Tidigare på eftermiddagen skedde en annan olycka alldeles i närheten.

Då välte en lastbil på Ringväg III i Portparken i Vanda strax innan infarten till Lahtisleden. Då var endast ett körfält i bruk under stora delar av eftermiddagen och kvällen medan röjningsarbetet pågick.

Vid åttatiden på kvällen var röjningsarbetet avslutat och trafiken löpte som normalt igen, enligt räddningsverket.

Enligt räddningsverket hade inte olyckorna något samband med varandra.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen