Hoppa till huvudinnehåll

Barn dog efter seriekrock i Vanda - långtradarchaufför misstänks för brott

Seriekrock på Lahtisleden 21.11.2017
Krocken ägde rum strax innan klockan 18 på tisdagskvällen. Seriekrock på Lahtisleden 21.11.2017 Bild: Mellersta Nylands räddningsverk kollisioner,trafikolycka

Ett 12-årigt barn har dött av skadorna efter tisdagens seriekrock på Lahtisleden i Vanda. En långtradare och tre personbilar krockade. Långtradarchauffören misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och dödsvållande.

Det var på tisdagskvällen strax före klockan 18 som en långtradare och tre personbilar krockade på riksväg 4 i Vanda. Fem personer skadades allvarligt och två lindrigt. En av de skadade dog på onsdagen.

De övriga skadade är fortfarande på sjukhus och deras läge är stabilt, enligt polisen.

Krocken inträffade vid Haxböle 300 meter norrut från avtaget till Ring III.

Alla berörda har ännu inte hörts

Östra Nylands polisinrättning har under onsdagen hört ögonvittnen och långtradarchauffören är misstänkt för brott.

- Långtradarchauffören misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och dödsvållande, säger kommissarie Simo Kauppinen vid polisen i Vanda.

- Brottsrubriceringarna kan ännu ändras då undersökningen precis har inletts och vi har inte kunnat höra alla berörda ännu, säger Kauppinen.

Trafiken på riksväg 4, eller Lahtisleden, i riktning mot Helsingfors avbröts efter krocken på tisdagskvällen. En fil öppnades en och en halv timme efter krocken.