Hoppa till huvudinnehåll

BUU-dagen i Helsingfors ordnas på Arcada i år - inte i Böle som tidigare

BUU-stämpeln, Lisa Gerkman, Malin Olkkola, Staffan Gräsbeck och Jontti Granbacka
På BUU-dagen i Helsingfors får man träffa Lisa Gerkman, Jontti Granbacka, Staffan Gräsbeck, Malin Olkkola och så klart BUU-stämpeln. BUU-stämpeln, Lisa Gerkman, Malin Olkkola, Staffan Gräsbeck och Jontti Granbacka Bild: Yle BUU-klubben,BUU-klubben 2017

I åratal har BUU-dagen i Helsingfors ordnats i Yles utrymmen i Böle, men i år hålls evenemanget i yrkeshögskolan Arcadas hus i Arabiastranden. BUU-dagen är på lördag den 25 november.

Orsaken till den nya platsen är att Stora smedjan, där evenemanget tidigare ägt rum, renoveras.

BUU-dagen är ändå sig lik med en BUU-show som programledarna bjuder på och massor med pyssel för hela familjen.

Bland annat kan du ta ett familjeporträtt i BUU- eller julkalendermiljö.

Det är också möjligt att tjuvtitta på årets julkalender eller höra 24 helt nyskrivna sagor.

BUU-klubbsledaren Jontti Granbacka sitter i soffan i buuklubbsrummet tillsammans med handdockan Plåstret
Plåstret är också på plats. BUU-klubbsledaren Jontti Granbacka sitter i soffan i buuklubbsrummet tillsammans med handdockan Plåstret BUU-klubben,barnprogram,Jontti,Handdocka,buuklubben 20 år

Superhjälparna vill veta om du har några snällnyheter på lager. I så fall kan du filmas med Plåstret och få en chans att synas i programmet.

Dessutom kan du krama BUU-stämpeln, dansa loss på BUU-disco och mycket mera.

Också i år har intresset för BUU-showerna varit enormt. Trots att en fjärde show har satts in, har biljetterna sålt slut.

- Men man kan komma och ta del i allt det andra som händer här trots att man inte har lyckats få en biljett till just showen, säger Elvira Törnqvist-Raikaa som är projektledare för BUU-dagen.

Elvira Törnqvist-Raikaa.
Elvira Törnqvist-Raikaa förväntar sig långt över tusen deltagare på BUU-dagen i Helsingfors. Elvira Törnqvist-Raikaa. Bild: Yle / Hanna Othman porträtt,elvira törnqvist-raikaa

Nytt för i år är samarbetet med Arcada. De som studerar för att bli kulturproducenter har under hösten varit med om att planera evenemanget, medan studerande från studielinjen mediekultur kommer att fotografera och filma under lördagen.

Ida Flemmich studerar till kulturproducent och säger att det varit en fin möjlighet att se hur det på riktigt går till då man ordnar ett större evenemang.

- Det är dessutom en bra möjlighet att få kontakter och att testa sina vingar på branschen, säger Adriana Knispel.

Elvira Törnqvist-Raikaa, Cara Feodoroff, Anna Betlehem, Adriana Knispel och Ida Flemmich.
Från höger Elvira Törnqvist-Raikaa, Cara Feodoroff, Anna Betlehem, Adriana Knispel och Ida Flemmich. Elvira Törnqvist-Raikaa, Cara Feodoroff, Anna Betlehem, Adriana Knispel och Ida Flemmich. Bild: Yle / Hanna Othman BUU-klubben,buu-dagen i helsingfors

- BUU-klubben betyder heliga barndomsminnen för mig. Jag får fortfarande en varm känsla i kroppen då jag tänker på programmet, säger Cara Feodoroff som studerar vid Arcada.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen