Hoppa till huvudinnehåll

Förtroendevald sannfinländare åtalad för misshandel — nekar till brott

Jukka Mäkynen
Jukka Mäkynen Jukka Mäkynen Bild: YLE/Mira Myllyniemi mäkynen

Jukka Mäkynen (Sannf.) andra viceordförande för fullmäktige i Vasa åtalas för misshandel efter ett krogslagsmål. Enligt åklagaren har han slagit en man medvetslös, själv säger han att han är oskyldig.

Slagsmålet inträffade på en restaurang i Vasa i oktober 2015. Åklagaren hävdar att en man slog Mäkynen i pannan. Mäkynen ska då ha slagit tillbaka så att den andra mannen föll bakåt, slog huvudet i golvet och blev medvetslös.

Både Mäkynen och den andra åtalade mannen är åtalade för misshandel och båda bedyrar sin oskuld. Åklagaren yrkar på tre månaders villkorligt fängelsestraff för Mäkynen och böter för den andra mannen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten