Hoppa till huvudinnehåll

Haapala debuterar i NHL: ”Behövde tid att anpassa sig”

Vitklädd Henrik Haapala med guldhjälm på huvudet gör en sväng på isen.
Henrik Haapala får chansen i NHL. Vitklädd Henrik Haapala med guldhjälm på huvudet gör en sväng på isen. Bild: Matti Raivio/All Over Press. FM-ligan i ishockey,Henrik Haapala,ishockey,Tappara

Henrik Haapala går in i Floridas Panthers trupp då laget möter Toronto Maple Leafs i natt. Haapala har gjort sju poäng på elva matcher i AHL under hösten.

Henrik Haapala fick inte plats i Floridas trupp inför säsongen och fick inleda hösten i AHL och Springfield Thunderbirds. Efter elva matcher i farmarligan får han nu chansen i NHL.

Floridas tränare Bob Boughner bekräftar att Haapala spelar i nattens match mot Toronto Maple Leafs.

– Vi gillade honom under träningsläget. Han behövde bara lite tid för att anpassa sig till spelet här, säger Boughner på klubbens Twitterkonto.

Haapala kommer att spela i samma kedja som Vincent Trocheck och Nick Bjugstad.

Haapala var poängkung i ishockeyligan förra säsongen då han gjorde 60 poäng på 51 matcher. I slutspelet gjorde han nio poäng på 16 matcher då Tappara vann sitt andra raka ligaguld.

 • Min dagbok i december - Hanna Ylöstalo

  Tjuvläs Hannas dagbok en vecka i december.

  Tjuvläs Hannas dagbok en vecka i december som en del av Yle-kulturens granskning av hur dagboksskrivandet ser ut i dag.

 • Anne Hietanen: En dagbok i fel händer

  Skulle du läsa någon annans dagbok?

  En skådespelare har hyrt min lägenhet under några månader men är nu utflyttad och jag tillbringar några kvällar med att städa det lilla boet. Allt är i sin ordning, förutom en sak som är mycket fel, hen har lämnat kvar sina dagboksanteckningar i en av mina lådor.

 • Petter Lindberg: Dagboken är inte längre privat!

  Dagboken har blivit ett offentligt visitkort.

  Dagboken är inte längre vad den varit. Idag har den privata skriften blivit ett offentligt verktyg att positionera sig i förhållande till sin omvärld. I bloggar och offentliga dagböcker får skribenterna utlopp för både frustration och ilska.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport