Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine tillbaka i målprotokollet – agerade segerarkitekt mot Los Angeles

Winnipeg Jets finländska talang Patrik Laine visade att den poänglösa matchen mot Nashville inte var något mer än ett undantag. Mot Los Angeles lyckades Laine igen – efter ett snyggt framspel av radarparet Nikolaj Ehlers.

Efter en halvmotig inledning på säsongen har Patrik Laines formkurva pekat sprikrakt uppåt. Då Winnipeg gästade Los Angeles tidigt på torsdagsmorgonen finsk tid var finländaren på hugget igen.

Adam Lowry hade gett Winnipeg ledningen med åtta sekunder kvar av den första perioden – och i slutet av den andra tjugominutaren hittade Laine rätt.

Det var radarparet Nikolaj Ehlers som stod för den målgivande passningen i numerärt överläge. Målet var Laines elfte för säsongen.

Los Angeles lyckades reducera till 1-2 med 14 minuter kvar på klockan, men kvitteringen uteblev.

Mäktig vändning av Golden Knights

I Anaheim stod gästande Vegas för en upphämtning som heter duga. Anaheim ledde matchen med 2-0 ännu då den sista minuten i den andra perioden körde igång – men då tog de gyllene knektarna över.

Jonathan Marchessault reducerade då till 1-2 och den tredje perioden blev en uppvisning av Vegaslaget. Först lyckades Colin Miller, sedan James Neal och till slut avrundade William Karlsson segersiffrorna till 4-2.

Vegas steg samtidigt upp till förstaplatsen i Stillahavsdivisionen i NHL.

Videobilder från Viasat.

Läs mera:

Puljujärvi målskytt när Edmonton vände och vann – Granlunds dubbelsalva gav Minnesota segern

Den pågående NHL-säsongen har närmast varit ett bottennapp för Edmonton Oilers. Men under natten till torsdag finsk tid lyckades klubben besegra Detroit Red Wings med 6–2 på bortais – samtidigt som Minnesota slog Buffalo med 5–4.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport