Hoppa till huvudinnehåll

”Ett fint ögonblick” – Teemu Ramstedt målskytt i bandyligan

Teemu Ramstedt håller i en bandyboll
Teemu Ramstedt spelade två matcher för HIFK. Teemu Ramstedt håller i en bandyboll Bild: Anu Laitila/All Over Press Teemu Ramstedt,Bandyligan,bandy,HIFK Bandy

Ishockeyspelaren Teemu Ramstedt har det här veckoslutet bytt puck mot boll då han spelat för HIFK i bandyligan. I dagens oavgjorda match mot Botnia gjorde han ett av HIFK:s mål.

Teemu Ramstedt debuterade i bandyligan på fredagskvällen då HIFK förlorade mot Veiterä. I den drabbningen prickade han stolpen men i sin andra och sista match för säsongen blev han målskytt.

Ramstedt gav HIFK ledningen med 3–1 i den 22:a minuten. Matchen slutade oavgjort 6–6 vilket gjorde att Botnia öppnade poängkontot den här säsongen.

– Det är en liten besvikelse, vi gick för seger. Å andra sidan så låg vi under i andra halvlek och lyckades kvittera så vi får vara nöjda.

– Det är alltid roligt att göra mål, det var ett fint ögonblick. Det är nog 15 år sedan jag senast spelade som C-junior, säger Ramstedt till Yle Sporten efter matchen.

Teemu Ramstedt på bandyplanen
Teemu Ramstedt på bandyplanen Bild: Anu Laitila/All Over Press bandy,Bandyligan,HIFK Bandy,Teemu Ramstedt

Ramstedt säger att han flera gånger diskuterat med HIFK:s tränare Jari Hyttinen om att spela någon match i bandyligan och nu blev det alltså verklighet.

– Jag har gjort några träningar med laget och så spelade vi igår så det hjälpte men visst var det lite nytt. Ganska bra gick det, säger han.

Teemu Ramstedt lämnade tidigare i höst KHL-klubben Slovan Bratislava efter endast två spelade matcher. Han är förtegen om framtiden.

– Jag vet ännu inte var karriären fortsätter, vi får se efter den här matchen, säger han.

Resultat:

Botnia – HIFK 6–6

Akilles – LRK Tornio 6–2

JPS – OLS 9–1