Hoppa till huvudinnehåll

Första ronden till Finland – debutanten Voutilainen gjorde fem mål

Finlands damlandslag i handboll tränar i Kisakallio 5.10.2016.
Finlands damlandslag i handboll tränar i Kisakallio 5.10.2016. Bild: Yle/Kristian Karlsson Finlands damlandslag i handboll,handboll,yle sporten

Finlands damlandslag i handboll besegrade Estland i den första av två träningsmatcher. Landslagsdebutanten Ellen Voutilainen var Finlands bästa målskytt tillsammans med Lotta Kulju.

Finlands damlandslag har inga tävlingsmatcher att se fram emot den här säsongen då laget inte gick vidare från förkvalet till EM i somras.

Laget satsar i stället på träningar och träningsmatcher. Den här helgen är det två bortamatcher mot Estland som står på programmet. I den första blev det seger med 29–20.

– Försvarsspelet var inte så bra i början men i andra halvlek förbättrade vi. Det tar lite tid att lära oss vårt nya 3–3-försvar. Vårt kontringsspel fungerar och tack vare det fick vi många lätta mål. Vi måste fortfarande förbättra i anfallsspelet, säger chefstränaren Tommy Suoraniemi i ett pressmeddelande.

Finland ledde med två bollar i paus och ryckte ytterligare i början av den andra halvleken. Finland gick i från till 19–13 efter åtta minuter och halvvägs in i andra halvleken ledde man med 22–15.

Finlands bästa målskyttar i matchen var landslagsdebutanten Ellen Voutilainen samt Lotta Kulju med fem mål var. Annikka Näräkkä gjorde fyra mål.

Den andra matchen spelas på söndag klockan 12.

Resultat:

Estland – Finland 20–29

Finlands målskyttar: Lotta Kulju, Ellen Voutilainen 5, Annika Näräkkä 4, Johanna Hilli, Anna Lindholm 3, Tove Salokivi, Jessika Gammals, Alexandra Roos 2, Ingrid Degerth, Ida Väyrynen, Anna Lindahl 1.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport