Hoppa till huvudinnehåll

Pargas IF avgjorde i sista anfallet – tog andra raka segern

Samuel Alexandersson, ÅIFK-PIF, 26.10.2016.
Samuel Alexandersson gjorde segermålet för Pargas IF. Samuel Alexandersson, ÅIFK-PIF, 26.10.2016. Bild: Yle/Janne Isaksson Pargas IF,samuel alexandersson

Samuel Alexandersson gjorde segermålet då Pargas IF besegrade HIFK på bortaplan i herrarnas handbollsliga. Målet kom då tre sekunder återstod av matchen.

Pargas IF vann inte en enda match i herrarnas handbollsliga förra säsongen och i höst fick man vänta till den sjunde omgången innan de första ligapoängen bärgades.

Nu har Pargas IF jobbat ihop till en segersvit. Den andra raka segern kom på bortaplan då laget besegrade HIFK i en väldigt jämn match med 24–23.

– Vi förtjänade den här segern och ett stort grattis till spelarna. Vi hade förberett oss bra inför den här matchen och speciellt i första halvlek lyckades vi riktigt bra, säger Pargas IF:s tränare Boris Dvorsek efter matchen.

Gästerna var på tårna direkt i början av matchen och ledde med både 4–1 och 5–2. I paus ledde Pargas IF med 13–11 och laget hade greppet om poängen ända till slutminuterna.

Då fem minuter återstod av matchen gick HIFK upp i ledning för andra gången i matchen men den ledningen höll inte. Vlatko Tasevski kvitterade till 23–23 efter 58.48 och i slutsekunderna gjorde Samuel Alexandersson segermålet.

– Om man vill vinna så måste alla spelare ge 100 procent. Inställningen var inte rätt och vi trodde att vi vunnit matchen redan i omklädningsrummet, säger HIFK:s tränre Rostislav Grinishin

Pargas IF är kvar under strecket men laget har nu samma poäng som tabellåttan Åbo IFK. ÅIFK förlorade i dag med 18–34 på bortaplan mot Atlas.

Resultat:

HIFK – Pargas IF 23–24

Sjundeå IF – HC HIK 36–16

Atlas – Åbo IFK 34–18

Läs också

Nyligen publicerat - Sport