Hoppa till huvudinnehåll

Tre dagars landssorg i Egypten – presidenten vill ha hämnd för moskéattacken

Egyptens president Abdel Fattah al-Sisi i möte med några av sina ministrar efter moskéattacken den 24.11.2017.
Egyptens president Abdel Fattah al-Sisi i möte med några av sina ministrar efter moskéattacken den 24.11.2017. Bild: EPA/EGYPTIAN PRESIDENCY HANDOUT Abdul Fatah al-Sisi,Egypten

Ingen har ännu tagit på sig skulden för attacken mot en moské i Egypten. Presidenten i landet säger att kampen mot terrorism fortsätter.

Egyptens president Abdel Fattah al-Sisi säger att landet är än mer bestämt i sin kamp mot terrorismen.

Samtidigt utlyste han tre dagars landssorg i Egypten för att hedra de minst 235 personer som dog och över hundra som skadades i moskéattacken på fredagen.

Han vill svara på attacken med hårda tag.

- Militären och polisen ska hämnas för våra döda martyrer och återställa säkerheten och stabiliteten med krafttag, sade presidenten i ett televiserat tal på fredag kväll.

Flygräd mot terrorister

Redan på fredagen kom ett svar på attacken då flygvapnet bombade ställen där de misstänker att terrorister lagrar vapen och ammunition.

Dessutom har också flera av de fordon som användes i attacken hittats och förstörts.

Flera högt uppsatta politiker har framfört sina kondoleanser med anledning av moskéattacken. Bland dem finns presidenterna i USA och Ryssland och utrikesministrarna i Storbritannien och Frankrike.

Även Finlands president Sauli Niinistö och utrikesminister Timo Soini har meddelat att de deltar i den egyptiska sorgen.

Källor: BBC, FNB, Reuters, AFP

Läs också