Hoppa till huvudinnehåll

Finlands damer igen steget före: "Jätteviktigt att få vinna matcher"

Finland-Slovakien 9.3.2016
Två segrar på två matcher för Johanna Hilli och Finlands landslag. Finland-Slovakien 9.3.2016 Bild: Yle/Janne Karinkanta yle sporten,handboll,Finlands damlandslag i handboll

En fyramålsledning i paus blev slutligen en seger med 33–27 då Finlands handbollslandslag för andra gången inom loppet av en dag besegrade Estland på bortaplan. Segern gladde bland annat landslagsdebuterande Ellen Voutilainen.

På lördagskvällen slog Finlands handbollsdamer Estland i den första av två träningsmatcher med 29–20 (13–11) och samma melodi fortsatte i dagens lunchmöte.

I lördagskvällens första möte var debutanten Ellen Voutilainen och Lotta Kulju lagets bästa målskyttar med fem mål var.

Voutilainen var på fint spelhumör också i dag och gillade det som laget presterade under de två matcherna.

– Dagens match hade både bra och dåliga sidor. Överlag är vi nöjda med bägge. I den första matchen hade vi ett bättre försvarsspel men i dag ville vi mer springa på snabba kontringar och göra mål än försvara, berättar Voutilainen för Yle Sporten.

Extra taggad och tänd

Dagens match inleddes redan klockan 12 och gick inledningvis i hemmalagets regi. Efter en knackig start tog lagledningen timeout och så småningom började spelet fungera bättre.

– Jag tycker vi var vakna även om det inte blev så många timmar mellan matcherna. Fokus låg nog på matchen direkt. Det är inte så ofta man får spela landskamper, så när man väl får göra det är man extra taggad och mer tänd än normalt, menar Voutilainen.

Betina Lillqvist gör mål i damernas cupfinal mellan Dicken och Sjundeå IF.
Ellen Voutilainen gjorde sina första landslagsframträdanden. Betina Lillqvist gör mål i damernas cupfinal mellan Dicken och Sjundeå IF. Bild: Handbollsförbundet handball,handboll,Dicken,ellen voutilainen

I paus ledde Finland med 18–14. Gästerna lättade inte på gasen i andra halvlek utan gled sakta men säkert ifrån sina sydliga grannar och tog en sexmålsseger.

– Vi tar hela tiden steg framåt. Det är jätteviktigt att få vinna matcher för oss, för att utvecklas. Det här var viktigt för oss själva att visa att vi kan slå lag och inte förlora hela tiden.

– Det är alltid speciellt att vinna i landslagsdress när man får representera sitt land, säger landslagsdebutanten Voutilainen.

Två segrar i rad, dessutom inom loppet av 20 timmar, hör inte till vanligheterna och firandet efter lördagens seger blev därefter.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Vi vinner med 20-29! #nmj #hummel #voittokotiin

A post shared by Nmj Suomi (@nmj_suomi) on

Finlands följande landslagssamling blir ett läger i Kroatien i mars 2018.

Resultat:

Estland – Finland 27 – 33

Finlands målskyttar: Gammals 3, Voutilainen 4, Roos 3, Hilli 4, Näräkkä 6, Kulju 5, Lindholm 6, Väyrynen 1, Lindahl 1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport