Hoppa till huvudinnehåll

Karlebyrånare fortfarande på fri fot - polisen ber om tips

Karleby centrum.
Karleby centrum (arkivbild) Karleby centrum. Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist karleby gågata

Den person som utförde ett rån och ett rånförsök i Karleby i fredags är fortfarande på fri fot. Karlebypolisen meddelar att den person som greps som misstänkt natten till lördag inte hade någon delaktighet i brotten.

Det var på fredag kväll som en person först verbalt hotade personalen i en R-kiosk i Karleby. Det rånförsöket gav ingen utdelning och mannen avlägslade sig.

Två timmar senare hotade en person med samma utseende en anställd vid Severin Grilli med vapen. Rånaren kom då över en summa kontanter.

Misstänkt greps

R-kiosken som utfördes för ett rånförsök hade kameraövervakning. Baserat på videoupptagningen sökte polisen efter gärningsmannen.

Under natten till lördag greps så en person som motsvarade signalementet. I utredningen framkom dock att den gripne inte hade någon delaktighet i brotten.

Polisen ber fortfarande att man ska meddela om möjliga observationer och/eller information som kan ha med fallen att göra. Gärningsmannen uppskattas vara ungefär 20 år gammal och är till längden ungefär 170-180 cm och till kroppsbyggnaden medelstorlek.

Gärningsmannens klädsel var en svart jacka, en grå mössa, mörka vindbyxor och mörka länkskor. Tips som har med fallen att göra meddelas till polisens tipsnummer 0295440513.