Hoppa till huvudinnehåll

MTV Sport: Teemu Ramstedt tillbaka i FM-ligan – men inte i HIFK

Teemu Ramstedt spelar bandy, 2017.
Teemu Ramstedt spelade bandy för HIFK på fredagen och lördagen. Teemu Ramstedt spelar bandy, 2017. Bild: Lehtikuva Teemu Ramstedt

Teemu Ramstedt har skrivit på för FM-ligaklubben Lukko, rapporterar MTV Sport. Jag vet ännu inte var karriären fortsätter, sade den mångåriga HIFK-spelaren efter karriärens första bandymål till Yle Sporten i går.

Det har spekulerats friskt var Teemu Ramstedts ishockeykarriär kommer att fortsätta efter att han lämnade KHL-klubben Slovan Bratislava efter bara två matcher för att par månader sedan.

Under de senaste dagarna har han synts till på inhemska isplaner – men inte i ishockey, utan bandy.

– Jag vet ännu inte var karriären fortsätter, vi får se efter den här matchen, sade målskytten Ramstedt till Yle Sporten efter att hans HIFK i går kryssade mot Botnia.

Klar för Lukko

Som ishockeyspelare blir det ändå ingen fortsättning i IFK-tröjan. Enligt MTV Sport har den 29-årige centern skrivit på för Lukko. Kontraktet med Raumoklubben sträcker sig säsongen ut.

Ramstedt, som vann FM-guld med HIFK våren 2011, har även spelat FM-ligahockey för TPS och Blues. Förra säsongen höll han till i Amur Chabarovsk, där han samlade 25 poäng (7+28) på 49 matcher.

I FM-ligan har Ramstedt noterats för 254 poäng (72+182) på 450 grundseriematcher. I slutspelssammanhang är saldot 11+24=35 på 54 matcher.