Hoppa till huvudinnehåll

Eftertraktad center klar för Lukko – "Vi ville ha en spetsspelare som kan hjälpa laget"

Teemu Ramstedt svarar på frågor i HIFK:s bandytröja.
Teemu Ramstedt svarar på frågor i HIFK:s bandytröja. Teemu Ramstedt svarar på frågor i HIFK:s bandytröja. Bild: Anu Laitila/All Over Press Teemu Ramstedt

Ishockeyspelaren Teemu Ramstedt har kritat på ett ettårskontrakt med ligaklubben Lukko. Han kan debutera redan på tisdag då Lukko får besök av KooKoo. Organisationen är ny men jag har många bekanta här, sade Ramstedt.

Den senaste ligasäsongen i HIFK (2015–2016) resulterade i 8 + 44 = 52 poäng och i KHL blev det förra säsongen 7 + 18 = 25 poäng.

– Vi var länge ute efter en skicklig center. Vi ville ha en spetsspelare som kan hjälpa laget och vi hittade en i Teemu, sade chefstränare Pekka Virta på Lukkos webbplats.

Just nu finns det en tom plats i laget då centern Arttu Ilomäki är skadad.

– Vi var ute efter en center redan före Arttu skadades, sade Virta.

Många bekanta

Den 29-årige centern har spelat ligahockey i HIFK, TPS och Blues. Säsongen 2016–2017 spelade han i KHL-klubben Amur Chabarovsk och den här hösten blev det två KHL-matcher i Slovan Bratislava innan kontraktet bröts.

Under veckoslutet spelade Ramstedt två bandymatcher i HIFK:s lag. Nu ska Ramstedt avsluta säsongen med ishockey i Raumo.

– Organisationen är ny men jag har många bekanta här. Rony Ahonen och Janne Keränen är goda vänner sedan länge, sade Ramstedt.

Huruvida Ramstedt finns med i laget som möter KooKoo på tisdagskvällen klarnar först under matchdagen.

Läs mera:

”Ett fint ögonblick” – Teemu Ramstedt målskytt i bandyligan

Ishockeyspelaren Teemu Ramstedt har det här veckoslutet bytt puck mot boll då han spelat för HIFK i bandyligan. I dagens oavgjorda match mot Botnia gjorde han ett av HIFK:s mål.