Hoppa till huvudinnehåll

Forstén ny bas för Ryttarförbundet – vill lyfta uppskattningen för ridsporten

Mikael Forstén på Isaac du Jonquet i Zürich 2009.
Mikael Forstén på Isaac du Jonquet i Zürich 2009. Mikael Forstén på Isaac du Jonquet i Zürich 2009. ridsport,banhoppning,Mikael Forstén

Mikael Forstén lutar sig tillbaka på en gedigen karriär inom banhoppning och tränarerfarenhet sen 1980-talet när han från och med 2018 tar över som ny ordförande för Finlands Ryttarförbund.

Forstén valdes till posten för den kommande treårsperioden på förbundets årsmöte i Helsingfors.

– Jag vill fortsätta jobba för vår fina gren, som givit mig så mycket. Det är en helt ny aspekt att jobba för hela förbundet, sade Forstén i ett pressmeddelande.

Forstén, 47, valdes till ny ordförande för perioden 2018-2010 med rösterna 414 mot 379 för motkandidaten Marjukka Manninen.

– Nu är siktet inställt på att bybga upp en bättre bild av vår gren för att lyfta uppskattningen för ridsporten till den nivå den förtjänar. En ledande tanke är att få med kunnigt folk och fatta beslut på sina egna ansvarsområden.

– Jag vill skapa en enkel och effektiv verksamhetsmodell, konstaterade Forstén.

Forstén har en gedigen bakgrund som tävlingsryttare och blev bland annat första finländare att vinna en världsdelcuptävling i banhoppning i januari 2008 i Amsterdam med hästen Isaac du Jonquet.

Idag är Forstén företagare och tränare och kan blicka tillbaka på en gedigen karriär som tidigare landslagsryttare (åren 1988-2011).

Forstén tävlar fortfarande också aktivt, men hans senaste internationella placeringar är från år 2016.