Hoppa till huvudinnehåll

Ingen fullträff i Lake Louise – Romar långt från täten i super-G

Max Franz, Kjetil Jansrud och Hannes Reichelt står på podiet i Lake Louise.
Max Franz, Kjetil Jansrud och Hannes Reichelt står på podiet i Lake Louise. Max Franz, Kjetil Jansrud och Hannes Reichelt står på podiet i Lake Louise. Bild: AFP / Lehtikuva Kjetil Jansrud,Hannes Reichelt,alpint,Max Franz

Andreas Romar var ytterst nära att ta poäng i störtlopp på lördag, men söndagens super-G i Lake Louise blev en mindre lyckad affär. Romar landade på en 49:e plats i fältet och blev en dryg sekund ifrån att ta poäng.

Korsholmaren Andreas Romar kammade noll under det alpina veckoslutet i Lake Louise i Kanada.

På lördagen var han 31:a man och första utanför världscuppoäng i favoritdisciplinen störtlopp.

– Jag har höga målsättningar och imorgon är en annan dag, sade Romar i förbundets pressmeddelande efter 31:a platsen.

Det ville sig däremot inte alls för Romar i super-G.

Segern gick till norrmannen Kjetil Jansrud som slog österrikaren Max Franz med 28 hundradelar. Hannes Reichelt, likaså Österrike, var trea i söndagens tävling.

Romar slutade på 49:e plats, i tid 3,69 efter vinnande Jansrud. För att nå en plats bland de 30 främsta hade det krävts en dryg sekund snabbare åkning av finländaren.

Tävlingen genomfördes i svåra väderförhållanden snö, regn och vind på agendan.

– På vissa sektorer blev motvinden rejäl och förhållandena var ingalunda jämlika. Jag vill inte komma med några bortförklaringar, men i mitt tycke borde man inte ha kört tävlingen alls, sade Romar i förbundets pressutskick.

Världscupen för herrarna drar nu vidare till amerikanska Beaver Creek där ett störtlopp inleder tävlingshelgen den 1 december.