Hoppa till huvudinnehåll

Prins Harry och Meghan Markle har förlovat sig

Storbritanniens prins Henry av Wales, kallad prins Harry, har förlovat sig med den amerikanska skådespelaren Meghan Markle, uppger hovet i ett pressmeddelande.

Bröllopet ska äga rum våren 2018.

Paret, som bor i Nottingham Cottage i anslutning till Kensington Palace i London, visade upp sig - och Markles förlovningsring - för pressen i eftermiddags.

Prins Harry och Meghan Markle poserar inför fotografer.
Prins Harry och Meghan Markle poserar inför fotografer. Bild: FACUNDO ARRIZABALAGA Prins Henry av Wales,Meghan Markle,förlovning

Såväl Harrys far kronsprins Charles som Markles föräldrar säger sig vara glada över förlovningen och det förestående äktenskapet.

Förhållandet kom till allmän kännedom 2016 då de dök upp tillsammans på en halloweenfest i Toronto i Kanada. Markle hade en roll i serien Suits som spelades in i Toronto.

Prinsen: Pressen öppet rasistisk

Kort därefter skrev prinsen ett öppet brev till pressen där han bad mediernas representanter sluta förfölja Markle och hennes familj.

Via sin pressekreterare lät prinsen meddela att han är besviken på att Meghan Markle blivit rasistiskt bemött av den brittiska pressen.

Mitt i bilden sitter prins Harry bakom ett bord med vinglas på, utomhus. Till höger om honom sitter Meghan Markle som håller en hand på hans axel. Mittemot dem, till vänster på bilden, sitter en kvinna med ryggen vänd mot kameran.
Mitt i bilden sitter prins Harry bakom ett bord med vinglas på, utomhus. Till höger om honom sitter Meghan Markle som håller en hand på hans axel. Mittemot dem, till vänster på bilden, sitter en kvinna med ryggen vänd mot kameran. Bild: FameFlynet, Inc/All Over Press Prins Henry av Wales,Meghan Markle

Rachel Meghan Markle (f. 1981 i Los Angeles) har en universitetsexamen från Northwestern University. Hennes mor är psykoterapeut och far ljusdesigner inom filmvärlden.

Hon för med sig nya vindar till det brittiska kungahuset; hon är skådespelare med en afro-amerikansk mamma och hon har varit gift tidigare.

Harry är yngre bror till prins William, som kommer att bli regent efter sin far, kronprins Charles.

Prins Henry Charles Albert David (f. 1984) är nu femte i tronföljdsordningen, men när prins William och prinsessan Catherine får sitt tredje barn på våren halkar han ner till sjätte plats.

Läs också