Hoppa till huvudinnehåll

Crosscheckade agitatorn rakt i ansiktet – nu stängs Landeskog av i fyra matcher

Gabriel Landeskog.
Gabriel Landeskog. Gabriel Landeskog. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Gabriel Landeskog

Colorado Avalanche får klara sig utan sig kapten de kommande fyra matcherna. NHL meddelar att svensken Gabriel Landeskog stängs av i fyra matcher – efter att ha crosscheckat Calgarys Matthew Tkachuk.

Det var under natten till söndag som Colorado-kaptenen Landeskog tappade fattningen i en närduell bakom målet. Landeskog crosscheckade först Tkachuk i ryggen – och sedan rakt i ansiktet.

Nu meddelar NHL att Landeskog stängs av i fyra matcher till följd av det fula tilltaget. Enligt motiveringarna är det en solklar crosscheck och Landeskog har dessutom en historia hos disciplinkommittén. Se video på tacklingen och motiveringarna här (NHL.com).

I mars 2016 stängdes han av i tre matcher – också då efter en ful crosscheck.

Hoppa över Twitterpostning

Offret Matthew Tkachuk har under sin korta NHL-karriär gjort sig känd som en agitator av rang. Calgary-forwarden stängdes själv av i en match efter att ha provocerat fram ett gruppslagsmål mot Detroit tidigare i november.

För Colorados del kommer avstängningen i ett dystert läge. Det kroniska bottenlaget har visat hoppingivande takter under den senaste tiden och har vunnit tre av sina fem senaste matcher.

En gigantisk orsak bakom uppsvinget har varit den nya superkedjan Landeskog – Nathan MacKinnon – Mikko Rantanen, som nu med andra ord får klara sig utan sin svenske ytter. Landeskog har stått för 17 poäng på 22 matcher under den pågående säsongen.

Läs också