Hoppa till huvudinnehåll

Mer konkurrens om speltid att vänta? Markkanens nedslagna lagkamrat tillbaka

Nikola Mirotic och Bobby Portis försvarar korgen för Chicago Bulls.
Nikola Mirotic (till vänster) är tillbaka efter slagsmålet med Bobby Portis (till höger). Nikola Mirotic och Bobby Portis försvarar korgen för Chicago Bulls. Bild: Tannen Maury / EPA / All Over Press Nikola Mirotić,Bobby Portis

Nikola Mirotic gjorde under natten till tisdag finsk tid sin comeback till Chicago Bulls träningar efter ett långt skadeuppehåll. Det var Mirotic som blev nedslagen av lagkamraten Bobby Portis innan säsongen.

Det blev ett slagsmål som öppnade dörren för Lauri Markkanen.

Bobby Portis och Nikola Mirotic hamnade i gräl under ett träningspass före NBA-säsongen körde igång, och till slut tog Portis till knytnävarna. Mirotic fick en ansiktsfraktur och Portis stängdes av – vilket tillät Markkanen att hoppa in i startfemman.

Portis gjorde sin personliga comeback efter avstängningen tidigare i månaden och nu är också Mirotic tillbaka i den tränande uppställningen. Det är ännu oklart när Mirotic är redo för spel i toppligan – men också om han kommer att vara det för Chicago.

Mirotic menade nämligen tidigare att han inte hade någon avsikt att spela för samma lag som Portis igen – samtidigt som både tränarna och lagkamraterna enligt Chicago Sun Times hellre ser Portis i laget.

Portis, som både som Markkanen och Mirotic också spelar som forward, har det fjärde högsta poängsnittet i laget. Chicagos poängbörs toppas fortfarande av Lauri Markkanen med 14,4 poäng per match.

Bulls nästa match går av stapeln i natt då Chicagolaget möter Phoenix Suns.

Läs också