Hoppa till huvudinnehåll

Slitet Cocks pressat – Westerlund hjälte när Dicken föll tungt

Benny Broman.
Benny Bromans Dicken pressade suveräna Cocks, men blev inga poäng. Benny Broman. Bild: Yle/Janne Karinkanta handboll,Cocks (Handboll),Dicken,benny broman

Nära, nära – men det räknas ju inte. Dicken gick i stället på en tung uddamålsförlust mot ett slitet Cocks. ”Det var just den här matchen vi skulle förlora om vi ska förlora i Finland”, säger Theo Westerlund.

Det är väldigt sällan som Cocks förlorar matcher i den inhemska serien. Det har gått drygt tjugoen månander sedan det hände senast.

I kväll var det åtminstone nära att handbollsbjässen fick stryk. I efterdyningarna till Europaspelet – i helgen tog sig Cocks vidare till gruppspelet i EHF-cupen – hade Dicken bästa tänkbara läge att överrumpla Riihimäkilaget.

Dicken gjorde sitt yttersta, bjöd på gott motstånd och fick ett sista läge att kvittera. Med halvminuten kvar tog man timeout, plockade ut målvakten men misslyckades med sista anfallet.

– Det här är en jättestor besvikelse. Vi lyckades utmana ett slitet Cocks, men det räckte inte, säger Dickens tränare Björn Monnberg efter 27–28 på resultattavlan.

Cocks vilade nyckelspelare

Efter bortaresan till Slovenien var det tunga ben på sina håll hos Cocks. Nico Rönnberg vilades hela första halvlek och Teemu Tamminen satt också mest på bänken före paus.

Trots det vred gästerna fram en seger mot ett av lagen som hugger bakom den obesegrade tabellettan.

– Efter två tunga dagar var det meningen att vila nyckelspelare. Jag är nöjd med segern. Dicken krigade på bra i dag, säger Cockstränaren Gintaras Savukynas.

"Målvakten räddade oss på slutet"

När de tunga pjäserna vilades fick en spelare som Theo Westerlund rejält med ansvar. Han dundrade in åtta mål och fick pris som matchens lirare.

– Vi var trötta och det kändes som att det skulle vara just den här matchen som vi skulle förlora om vi ska förlora i Finland. Målvakten räddade oss på slutet och vi fick med oss segern, säger Westerlund.

Cocks leder ligan på full pott efter åtta raka segrar. BK-46, Dicken, Atlas och GrIFK ligger bakom inom två poäng.

Resultat, handbollsligan:

Dicken–Cocks 27–28 (17–17)
Dicken: Filip Söderlund 5, Anton Rémy 5, Max Granlund 5, Benny Broman 4, Joacim Broman 4, Tadas Stankevicius 2, Robin Granlund 1, Valdar Noodla 1.
Cocks: Theo Westerlund 8, Viktar Zaitsau 5, Nico Rönnberg 4, Davor Basaric 2, Teemu Tamminen 2, Bojan Zupanjac 2, Roni Syrjälä 2, Aliaksandr Bachko 1, Juri Lukiantjuk 1, Aliaksandr Tsitou 1.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport