Hoppa till huvudinnehåll

Stark avslutning räckte – Joensuu räddade Jokerit

Jokerit firar segermålet.
Jesse Joensuu kramas om efter sitt segermål. Jokerit firar segermålet. Bild: Lehtikuva Jokerit

Det var inte snyggt eller vrålimponerande, men Jokerit vann ändå. Helsingforslaget har samlat näst mest poäng i hela KHL. ”I den här serien måste man göra jobbet för att få poäng”, säger Jukka Jalonen.

Efter två perioder i kvällens KHL-möte mellan Jokerit och Sibir Novosibirsk såg det lite kärvt ut för hemmalaget. Sibir ledde en tuff match.

Så speciellt länge höll inte bortaledningen i den tredje perioden. På drygt åtta minuter vände Jokerit underläget.

Först dundrade Sami Lepistö omgående in 1–1 med två man mer på isen. Sedan satte Jesse Joensuu på sig skygglapparna, åkte rakt fram och dunkade in segermålet.

– Vi trodde inför tredje perioden på att vi kan vända det här. Jesse gjorde ett viktigt mål och gjorde en bra insats, säger Jokerits tränare Jukka Jalonen till Viasat.

Tre insläppta på fyra matcher

Precis som förra veckan var det inte fantastiskt vackert, men Jokerit lyckas vinna matcherna. Efter landslagsuppehållet har Jokerit vunnit fem av sex hemmaduster.

På de fyra senaste har Helsingforslaget, som har skrapat ihop näst mest poäng av alla lag i KHL, släppt in tre mål.

– Det var en tuff match på alla sätt, men i den här serien måste man göra jobbet för att få poäng. Nu gäller det att återhämta sig snabbt och titta på hur vi formerar oss i morgon, säger Jalonen.

Redan i morgon spelar Jokerit igen. Då möter konferenstrean långväga gästerna Amur Chabarovsk.

Resultat, KHL:

Jokerit–Sibir Novosibirsk 2–1 (0–0, 0–1, 2–0)
Mål: 0–1 Andrei Sigarev (Patrik Zackrisson, Kirill Vorobijov), 1–1 Sami Lepistö (Matt Gilroy) pp, 2–1 Jesse Joensuu (Sami Lepistö).

Läs också

Nyligen publicerat - Sport