Hoppa till huvudinnehåll

Nya kontrakt i IFK Mariehamn: Mäkinen återvänder och Ekhalie förlänger

Thomas Mäkinen nickar bollen.
Thomas Mäkinen spelar för IFK Mariehamn nästa säsong. Thomas Mäkinen nickar bollen. Bild: Heidi Koivunen/ All Over Press fotboll,IFK Mariehamn,Thomas Mäkinen,Mäkinen

Efter ett knappt år i den italienska klubben AC Renate återvänder Thomas Mäkinen till IFK Mariehamn. Han är en av tre spelare vars kontrakt för nästa säsong i dag presenterades av klubben.

I januari valde Thomas Mäkinen att lämna IFK Mariehamn för att pröva vingarna i AC Renate i Italien. Mäkinen har haft svårt att ta en plats i den spelande truppen och nu väljer han att återvända hem till Åland.

IFK Mariehamn gick i dag ut med att Mäkinen skrivit på ett ettårigt kontrakt.

– Det är jätteskoj att vi lyckats locka hem Thomas igen. Hans utlandsvistelse blev kanske inte vad han hade tänkt sig men han har med säkerhet utvecklats som person och spelare, säger klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Säsongen 2016 spelade Mäkinen i 20 ligamatcher för IFK Mariehamn och gjorde ett mål då laget korades till finländska mästare.

Ett år till för Ekhalie

Förutom Mäkinen kommer också mittfältaren Amos Ekhalie och målvakten Anton Lepola att spela för klubben nästa säsong. Ekhalie har spelat för Grönvitt sedan 2007 och har förlängt kontraktet med ett år.

– Vi betraktar Amos närmast som en egen produkt och det känns därför bra att vi kommit överens om en kontraktsförlängning. Amos är en stabil och pålitlig mittfältare som har många fina säsonger kvar på högsta nivå, säger Mattsson.

Lepola som hoppade in i klubben förra säsongen och ersatte Craig Wight har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport