Hoppa till huvudinnehåll

Rivningen av fiskhallen i Vasa har startat

Fiskstranden i Vasa.
Den gula byggnaden till höger, fiskhallen, rivs som bäst. På platsen ska det nya Fiskets hus byggas. Fiskstranden i Vasa. Bild: Yle/Joni Kyheröinen Vasa,fiskets hus

Den gamla fiskhallen på fiskstranden i Vasa rivs som bäst. Rivningen på insidan startade i måndags, rivningen fortsätter på utsidan med start nästa vecka.

Rivningen påverkar trafiken kring fiskstranden. Området kring fiskhallen kommer att spärras av. Tydliga rutter ska märkas ut för fotgängare, cyklister och bilister.

Rivningen ska vara klar till årsskiftet. Efter det inleds bygget av Fiskets hus.

- Bygglovet för Fiskets hus kommer att behandlas i vinter och byggandet kan starta våren 2018. Följande skeden är även ett genomförandeavtal om och bygglov för en tillbyggnad i anslutning till Faros, säger tekniska direktören Markku Järvelä på Vasa stad.

Enligt planen ska området där den gamla fiskhallen och restaurangbåten nu finns i framtiden innehålla Fiskets hus - en restaurang, bar, fiskaffär, konferensutrymmen, kontor och bastu.

I samma veva kommer också restaurangbåten Faros att få bygga en servicebyggnad på land.

En skiss av hur Fiskets hus vid Fiskstranden i Vasa ska se ut.
En vision av hur det ska se ut på fiskstranden i Vasa i framtiden. En skiss av hur Fiskets hus vid Fiskstranden i Vasa ska se ut. Bild: ACH Architecture Vasa,fiskets hus

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten