Hoppa till huvudinnehåll

Tränaren lugn trots Markkanens svaga skytte: "Att han fortsätter leta skottlägen och är aggressiv är goda tecken"

Lauri Markkanen, Chicago Bulls 2017.
Lauri Markkanen tar ett skott. Lauri Markkanen, Chicago Bulls 2017. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Lauri Markkanen

Efter 26 poäng och 13 returer mot Phoenix Suns den 19 november har det gått tyngre för Chicago Bulls-nykomlingen Lauri Markkanen. Varken tränaren Fred Hoiberg eller Markkanen själv är ändå speciellt orolig.

I de fem senaste matcherna har finländaren snittat 10,6 poäng. I dessa har han endast sänkt 25 procent av skotten, det vill säga 17 av 67.

– Jag skulle vara orolig om jag såg att spelaren hängde med huvudet efter att han inte sänker skotten. Men att han fortsätter leta skottlägen och är aggressiv är goda tecken, säger Bulls tränare Fred Hoiberg till tidningen Chicago Tribune.

Inte heller Markkanen själv är orolig.

– Jag förbereder mig på samma sätt inför varje match. Jag tänker fortsätta vara aggressiv, säger 20-åringen.

Tar många skott

Aggressiviteten innebär precis vad Hoiberg talar om – att Markkanen fortsätter leta skottlägen. Markkanen har på 19 matcher den här säsongen skjutit 15 gånger eller mer i sex matcher. Tre av dessa under de fem senaste matcherna.

– Han fortsätter att vara positiv. Det ser man i hans ögon. Han måste spela på rätt sätt. Våra grabbar har gjort ett bra jobb i att finna Markkanen, säger Hoiberg.

Bulls har förlorat sex matcher i rad och har NBA:s sämsta segerprocent (15,8). Nästa match är borta mot Denver Nuggets natten till fredag.

Text: Yle-FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Sport